
Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali Sona Erdi
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'incisi gerçekleştirilen Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali başarıyla tamamlandı. Festival, Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla ilçenin turistik noktası olan Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi.
Etkinlikler ve Eğlenceler
Festivalin final gününde katılımcılar, kar üzerinde tulum ve kemençe eşliğinde horon oynadı. Ayrıca, festivalde yerel sanatçılar da sahne aldı ve misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Bazı katılımcılar ise eğlenceli anlar yaşamak için poşetlerle kaymaya çalıştı.
Trafik ve Ulaşım Düzenlemeleri
Festival alanında trafik akışının düzenlenmesi adına, milli park girişinden itibaren özel araçların geçişine izin verilmedi. Ziyaretçiler, araçlarını park edip minibüslerle veya yürüyerek yaylaya ulaştılar.
Siyasi Görüşler ve Yatırımlar
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, festivale katılarak etkinliği değerlendirdi. Her yıl Ayder Yaylası'na olan ilginin arttığını belirten Avcı, “Buraya yönelik güzel yatırımlar yaparak, trafik sorununu çözme çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşımı kolaylaştırmak için çevre dostu yollar yapıyoruz.” dedi. Ayrıca, Rize-Artvin Havalimanı'nı uluslararası uçuşlara açacaklarının da müjdesini verdi.
Çamlıhemşin Kaymakamı'nın Açıklamaları
Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Ayder Yaylası'nın Dünya çapında önemli bir turizm merkezi olduğunu vurguladı. Yıl boyunca turizmi desteklemek için çaba sarf ettiklerini ve Kaçkarlar Dağları'nda heliski kayak sporunun önemine değindi.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi organize edilen "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" tamamlandı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi organize edilen "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" tamamlandı.