
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden İlk Prömiyer
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2025-2026 sanat sezonunun açılışını 'Yevgeni Onegin' operası ile yaptı. Bu romantik eser, ünlü besteci Pyotr İlyiç Çaykovski tarafından bestelenmiştir.
Prömiyer Detayları
Prömiyer, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi ve kapalı gişe sahnelendi. Eser, Aleksandr Puşkin'in aynı adlı şiirsel romanından ilham almıştır.
Müzikal Yetenekler
Çaykovski'nin eserinde, aşk, pişmanlık ve kader temaları müzikal bir dille işleniyor. Antalya DOB Orkestrası, Orkestra Şefi Lorenzo Castriota yönetiminde performans sergiledi. Koronun hazırlanmasında ise Koro Şefi Mahir Seyrek görev aldı.
İlerleyen Temsiller
Prömiyer biletleri hızla tükendi. Eserin ikinci temsili 21 Ekim tarihinde saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Fuaye Sohbetleri Etkinliği
Ayrıca, Antalya DOB 21 Ekim'deki temsilden önce 'Fuaye Sohbetleri' düzenleyecek. Bu etkinlik, orkestra sanatçısı Ezgi Bağlan moderatörlüğünde gerçekleşecek ve sürpriz konuklar ile sanatseverler bir araya gelecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2025-2026 sanat sezonunun ilk prömiyerini, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin başyapıtı "Yevgeni Onegin" operası ile kapalı gişe gerçekleştirdi.