Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple Vision Pro Gözlüğü ve Netflix

Apple Vision Pro gözlüğü 2024'ün ilk aylarında satışa çıkacak. Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı. Ancak Vision Pro kullanıcıları, Apple'ın Safari web tarayıcısı üzerinden Netflix içeriklerini izleyebilecekler. Apple, iPad uygulamalarını Vision Pro ile uyumlu hale getirmek için bir sistem geliştirdi. Apple, Vision Pro'nun satış hedeflerini düşürdü.

Yayın Tarihi: 25.07.2023 16:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple Vision Pro Gözlüğü ve Netflix

Apple Vision Pro Gözlüğü ve Netflix

3499 dolarlık fiyata sahip olan karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro 2024'ün ilk aylarında satışa çıkacak. Cihaz pazara çıkmadan önce Apple geliştiricilerin Vision Pro'ya özel uygulama geliştirebilmesi için gerekli olan yazılım kitlerini piyasaya sürmüştü. Fakat Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Netflix bu konuda özel bir çaba göstermeyecek. ABD merkezli dijital yayın platformunun Apple Vision Pro için uygulama geliştirmeyi planlamadığı Gurman tarafından sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Netflix Vision Pro'da Çalışmayacak mı?

Netflix Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyecek olsa da yine de sanal gerçeklik gözlüğünü kullananlar Netflix'teki içerikleri izleyebilecekler. Bilindiği üzere Vision Pro'da Apple'ın Safari web tarayıcısı bulunuyor ve kullanıcılar bu tarayıcı sayesinde Netflix'in web sitesine girerek dizileri, filmleri ve belgeselleri izleyebilecekler. Ama iPhone veya iPad'de olduğu gibi Vision Pro'ya doğrudan Netflix'in uygulamasını indirmek mümkün olmayacak.

iPad Uygulamaları Dönüştürülebiliyor

Apple geliştiricilerin iPad uygulamalarını Apple Vision Pro ile çalışacak şekilde dönüştürmelerini sağlayan bir sistem geliştirdi. Bu sayede uygulama geliştiricileri Vision Pro için sıfırdan uygulama geliştirmeye gerek kalmadan iPad uygulamalarını sanal gerçeklik gözlüğüyle uyumlu hale getirebilecekler. Tabii bu sistemin nasıl çalışacağı ve iPad uygulamalarını Vision Pro'ya dönüştürme konusunda Apple'ın ne kadar başarılı olacağı önümüzdeki dönemde belli olacak. Fakat sistem hayata geçtiğinde Netflix dahil olmak üzere tüm şirketler kendi uygulamalarını kolayca Vision Pro'da çalıştırabilecekler.

Satış Hedeflerini Düşürdü

Apple ilk yılda 1 milyon adet Vision Pro satmayı hedeflediğini bildirmişti. Fakat üretim süreçlerindeki aksaklıklar nedeniyle şirketin bu hedefi 400 bin olarak güncellediği geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.