Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple Watch, Çarpışma Algılama Özelliği ile Bir Kişinin Hayatını Kurtardı

Apple Watch, Çarpışma Algılama özelliği sayesinde trafik kazası geçiren bir kişinin hayatının kurtarılmasını sağladı. Acil durum ekiplerine kazayı bildiren özellik sayesinde durumu stabil hale gelen kazazede Milwaukee'de bir hastaneye nakledilerek kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 08:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple Watch, Çarpışma Algılama Özelliği ile Bir Kişinin Hayatını Kurtardı

Apple Watch, Çarpışma Algılama Özelliği ile Bir Kişinin Hayatını Kurtardı

Apple, Çarpışma Algılama özelliği sayesinde trafik kazası geçiren bir kişinin hayatının kurtarılmasını sağladı. Acil durum ekiplerine kazayı bildiren özellik sayesinde durumu stabil hale gelen kazazede Milwaukee'de bir hastaneye nakledilerek kurtarıldı.

Apple Watch'un Çarpışma Algılama özelliği, Kansasville İtfaiye ve Kurtarma Departmanı tarafından paylaşılan bir olayda bir kişinin hayatını kurtardı. ABD'nin Wisconsin Kansasville bölgesinde sabah saat 4 civarında meydana gelen bir trafik kazasında, sürücünün Apple Watch'u otomatik olarak acil bir 911 çağrısı yaparak ilk müdahale ekiplerini hemen haberdar etti. Acil durum ekipleri aracı stabilize etmeyi, kazaya karışan kişiye yardım etmeyi ve başarılı bir şekilde tamamlanan kurtarma çalışmalarına başlamayı başardı.

Durumu stabil hale gelen kişi, Fight for Life tarafından hava yoluyla Milwaukee'deki Froedtert Hastanesi'ne nakledildi. Ayrıca, Apple Watch sürücünün tam konumunu da kurtarma ekibiyle paylaştı. Kazanın yerine uzak olan ve kötü hava koşulları nedeniyle tespit edilmesi zor olan aracın bulunmasını sağlayan bu özellik, bir kişinin hayatını kurtardı.

Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. nesil) ve Apple Watch Ultra'da kullanıma sunulan Çarpışma Algılama özelliği, şimdiye kadar birçok kişinin hayatını kurtardı. Bir araba kazası algılandığında Acil SOS özelliğini tetikleyerek çalışan özellik, yakın bir zamanda ortaya çıkan rapora göre bir kişinin daha hayatını kurtardı.