Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aşırı Et Tüketiminin Zararları

Aşırı et tüketimi sindirim sistemine doğrudan etki ederek midede rahatsızlıklara yol açar. Et, zor parçalanan bir besin olduğundan dolayı sindirim de güç bir hale gelir. Fazla miktarda tüketilen et; midede kramp oluşumuna, bağırsaklarda gaz oluşumuna ve şişkinlik gibi sorunlara neden olur. Et bazlı yiyeceklerde fazla protein vardır, ancak çok fazla lif yoktur. Bu yüzden tüm bu yiyecek kategorilerini diyetinize dahil ettiğinizden emin olun. Kabızlık ve ağrılı bağırsak hareketleri, lif alımınızın çok düşük olduğunun ilk belirtilerinden bazıları olabilir. Özellikle kırmızı et kalbinize zarar verebilir. Fazla kırmızı et tüketimi, kalple ilgili sorun riskini 3 katına çıkarabilir ve et çok fazla doymuş yağ içerir. Doymuş yağlar kötü kolesterol seviyesini fırlatarak kalp rahatsızlıklarını tetikler. Et ürünlerinde nadiren C vitamini bulunur. Saçınızda ve cildinizde hoş olmayan değişiklikler fark ederseniz, diyetinizi yeniden gözden geçirmeniz ve fazla et yemeyi bırakmanız gerekebilir. Ette bul

Yayın Tarihi: 26.10.2023 02:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aşırı Et Tüketiminin Zararları

Sindirimi Güçleştirir

Aşırı et tüketimi sindirim sistemine doğrudan etki ederek midede rahatsızlıklara yol açar. Et, zor parçalanan bir besin olduğundan dolayı sindirim de güç bir hale gelir. Fazla miktarda tüketilen et; midede kramp oluşumuna, bağırsaklarda gaz oluşumuna ve şişkinlik gibi sorunlara neden olur.

Kabızlığa Yol Açar

Et bazlı yiyeceklerde fazla protein vardır, ancak çok fazla lif yoktur. Bu yüzden tüm bu yiyecek kategorilerini diyetinize dahil ettiğinizden emin olun. Kabızlık ve ağrılı bağırsak hareketleri, lif alımınızın çok düşük olduğunun ilk belirtilerinden bazıları olabilir.

Kalp Sorunlarına Neden Olur

Özellikle kırmızı et kalbinize zarar verebilir. Fazla kırmızı et tüketimi, kalple ilgili sorun riskini 3 katına çıkarabilir ve et çok fazla doymuş yağ içerir. Doymuş yağlar kötü kolesterol seviyesini fırlatarak kalp rahatsızlıklarını tetikler.

Saç ve Cilt Sorunlarını Artırır

Et ürünlerinde nadiren C vitamini bulunur. Saçınızda ve cildinizde hoş olmayan değişiklikler fark ederseniz, diyetinizi yeniden gözden geçirmeniz ve fazla et yemeyi bırakmanız gerekebilir.

Kemikleri Zayıflatır

Ette bulunan yüksek miktarda protein idrarla kalsiyum kaybını artırabilir. Eğer kalsiyum yeterli değilse kemikleriniz zayıflayabilir.

Yorgunluk Oluşturur

Et içeren gıdaların sindirilmesi vücut için daha fazla çaba gerektirir ve bu nedenle fazla et tüketimi sonrasında yorgunluk hissi oluşabilir.