Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bağırsak Temizliği ve Sindirim Sorunları İçin İbrahim Saraçoğlu'nun Önerileri

Bağırsaklarımız vücuttan atılması gereken toksinleri ve atıkları temizlemekle görevlidir. Bu sebeple, bağırsak sağlığını korumak ve sindirim sorunlarını önlemek için bağırsak temizliği yapmak önemlidir. İbrahim Saraçoğlu kabızlık sorunu yaşayan kişilere kuru eriği önerdi. Kansızlık şikayeti bulunan kişilerde yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi gibi pek çok farklı problem meydana gelebilirken kansızlığı kısa vadede tedavi etmek ya da kontrol altına almak son derece önemlidir. İbrahim Saraçoğlu'nun kereviz kürü kansızlığa direkt etki eder.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 10:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bağırsak Temizliği ve Sindirim Sorunları İçin İbrahim Saraçoğlu'nun Önerileri

Bağırsak Temizliği ve Sindirim Sorunları

Bağırsaklarımız vücuttan atılması gereken toksinleri ve atıkları temizlemekle görevlidir. Bu sebeple, bağırsak sağlığını korumak ve sindirim sorunlarını önlemek için bağırsak temizliği yapmak önemlidir. Özellikle yeme alışkanlıklarının neden olduğu kabızlığın önüne doğal yöntemlerle geçilebilir.

İbrahim Saraçoğlu kabızlık sorunu yaşayan kişilere kuru eriği önerdi. Malzemeleri kaynayan suda 15 dakika boyunca kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve karışımın oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Hazırlanan karışımdan her sabah, aç karnına bir çorba kaşığı tüketin. Her öğünden önce ve sonra birer çorba kaşığı daha tüketebilirsiniz.

Kuru Eriğin Faydaları

Protein, lif, potasyum açısından zengin bir seçenek olan kuru erik, kalp sağlığından kabızlığa kadar pek çok konuda insan sağlığına sayısız fayda sağlıyor. Pensilvanya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, kuru eriğin kemik erimesini önlediği ortaya çıktı. Kemik erimesine yol açan etkenler arasında menopoz, kalsiyum ve D vitamini eksikliği, kronik hastalıklar, kalıtım, hareketsiz yaşam gibi faktörler yer alıyor. Günde 5 tane kuru erik yemenin kemik yoğunluğu kaybını önlediği belirlendi.

Hurmanın Faydaları

Hurmanın içindeki kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller de kemik sağlığına katkı sağlayabilir. Bu mineraller ayrıca osteoporoz ve diğer kemik hastalıklarına karşı da vücuda güç tutabilir. Hurma ayrıca kan şekerinin düzenlenmesine, kilo kontrolüne ve enerji artışına da katkı sağlar.

Kansızlık ve İbrahim Saraçoğlu'nun Önerileri

Kansızlık son dönemlerin en yaygın sağlık problemlerinden bir tanesidir. Kansızlık şikayeti bulunan kişilerde yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi gibi pek çok farklı problem meydana gelebilirken kansızlığı kısa vadede tedavi etmek ya da kontrol altına almak son derece önemlidir.

Kansızlığın teşhis edilmesi durumunda uzman doktorun tüm önerilerine kulak vermeyi ve tedavi sürecini başlatmayı ihmal etmemekle birlikte yine doktorunuz kontrolünde doğal kürlerle destekleme yapabilirsiniz. İbrahim Saraçoğlu'nun kereviz kürü kansızlığa direkt etki eder.

Kereviz Kürü

2 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suya orta boy kerevizin yarısını ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. 10 dakika sonra 250 gram ıspanak ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve karışımı soğuk ya da ılık olarak tüketin.