Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Böbrek Sağlığı İçin Uzmanından Uyarılar

Böbrek sağlığı konusunda uzmanlar tarafından verilen uyarılar. Böbreklerin hayati işlevleri, az su içmenin böbrek hastalığına etkisi ve tuzlu yiyeceklerden kaçınma önlemleri hakkında bilgi verilmektedir.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 15:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Böbrek Sağlığı İçin Uzmanından Uyarılar

Böbreklerin Hayati İşlevleri

Böbrekler, vücutta hayati önem taşıyan pek çok işlevi üstlenen ve sağlıklı yaşamak için büyük katkıda bulunan önemli organlardır. Atık ürünleri vücuttan uzaklaştırır, su ve elektrolit dengesini korur, kan basıncını düzenler, kemik sağlığını destekler ve kan yapımına yardımcı olur.

Az Su İçmek Böbrek Hastalığını Beraberinde Getirir

Böbrek hastalıklarının meydana gelmesinde az su içmek önemli bir faktördür. Diğer faktörler arasında enfeksiyon, aşırı su kaybı, ilaç kullanımı, toksinler, kalp yetmezliği, yüksek kan şekeri, karaciğer yetmezliği, böbrek taşları ve bazı tümörler yer alır.

Tuzlu Yiyeceklerden Kaçının

Böbrek rahatsızlıklarını önlemek için tuzlu yiyeceklerden kaçınmalı, ilaçları dikkatli kullanmalı, yeterli miktarda su tüketmeli, sağlıklı ve dengeli beslenmeli, düzenli egzersiz yapmalı ve toksik maddelerden uzak durmalısınız. Ayrıca risk faktörlerini bilmeli ve belirtiler gözlemlendiğinde hemen doktora başvurulmalıdır.