Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu Mesleklere Dikkat! Bu Meslekler Kadınlarda Yumurtalık Kanseri Riskini Artırıyor

Yapılan bir araştırmaya göre bazı mesleklerin kadınlarda yumurtalık kanseri riskini artırıyor. Araştırmada, kuaför, berber, güzellik uzmanı, muhasebeci gibi meslek gruplarında riskin daha yüksek olduğu belirlendi. Ayrıca, satış, perakende, giyim ve inşaat sektöründe çalışan kadınlar da daha yüksek risk altında olabilir.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 13:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bu Mesleklere Dikkat! Bu Meslekler Kadınlarda Yumurtalık Kanseri Riskini Artırıyor

Bu Mesleklere Dikkat! Bu Meslekler Kadınlarda Yumurtalık Kanseri Riskini Artırıyor

Yapılan bir araştırmaya göre bazı mesleklerin kadınlarda yumurtalık kanseri riskini artırıyor. Occupational and Environmental Medicine adlı bilimsel dergide yayımlanan yeni çalışmaya göre satış, perakende, giyim ve inşaat sektörü çalışanları da daha yüksek risk altında olabilir. Araştırmacılar, yumurtalık kanseri olan 491 Kanadalı kadın ile sağlıklı 897 kadının verilerini karşılaştırdı. Çalışma, iş yerinde belirli kimyasallarla temas etme olasılığının, yumurtalık kanseri riskini etkileyebileceğini göstermektedir. Ancak yazarlar, elde edilen sonuçların sınırlı olduğunu ve daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Kanser Riskini Artıran Meslekler

Son araştırmaya göre, kuaför, berber ve güzellik uzmanları gibi meslek gruplarında yumurtalık kanseri riskinin üç kat daha yüksek olduğu görüldü. Aynı şekilde, 10 yıl boyunca muhasebecilik yapan kadınlarda hastalığa yakalanma olasılığının iki katına çıktığı, inşaat işçilerinde ise neredeyse üç katına çıktığı tespit edildi. Mağaza asistanları ve satış elemanlarında riskin %45 arttığı, kıyafet diken veya düzenleyenlerde ise riskin %85 daha yüksek olduğu gözlemlendi. Araştırmanın yazarları, muhasebecilik, kuaförlük, satış, dikiş ve ilgili mesleklerin aşırı riskle ilişkili olabileceğini düşündüren ilişkiler bulduklarını belirtti.