Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cüneyt Arkın'ın Kızı Miras Davası Açtı

Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır, babasının ölümünden 1,5 yıl sonra üvey annesi ve iki kardeşine dava açtı. Dilekçede, 'Babamı yanıltarak vasiyetname düzenlettiler. Tüm miras tespit edilsin, eşit bölüştürülsün' denildi.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 09:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cüneyt Arkın'ın Kızı Miras Davası Açtı

Cüneyt Arkın'ın Kızı Filiz Cüreklibatır, Üvey Anneden ve Kardeşlerinden Miras Davası Açtı

Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır, babasının ölümünden 1,5 yıl sonra üvey annesi ve iki kardeşine dava açtı. Dilekçede, 'Babamı yanıltarak vasiyetname düzenlettiler. Tüm miras tespit edilsin, eşit bölüştürülsün' denildi. Ünlü sanatçı Cüneyt Arkın, geçen yıl 28 Haziran'da 84 yaşında hayatını kaybetmişti. Arkın'ın 14 Nisan 2009 tarihinde kendi el yazısıyla kaleme aldığı vasiyetname İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ailesine açıklandı.

Cüneyt Arkın'ın Vasiyetnamesine İtiraz

Cüneyt Arkın'ın hazırladığı vasiyetnamede Beşiktaş Levent'teki gayrimenkulü eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat ve Kaan Polat Cüreklibatır'a paylaştırıldı. Arkın'ın ilk evliliğini yaptığı Güler Mocan'dan dünyaya gelen kızı Filiz Cüreklibatır ise vasiyetnameye itiraz etti.

Miras Davası Açıldı

Cüreklibatır, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile kardeşleri Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır'a 'tenkis' (ölüme bağlı tasarruf) davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davaya göre Cüneyt Arkın, kızına Levent'te bir taşınmazı olduğunu, bunu oğulları ile eşinin baskısıyla onların lehine bağışlayacağını söyledi. Arkın ayrıca kızına da mirastan payını vereceğini belirtti. Filiz Cüreklibatır'a vadedilen miras payının hiçbir şekilde verilmediği dilekçede anlatıldı.

Mirasın Bölüştürülmesi İsteniyor

Dilekçede, vasiyetname açıldıktan sonra Cüneyt Arkın üzerinde herhangi bir taşınmaz kaydının bulunmadığı belirtildi: 'Levent'teki taşınmazın 3. kişilere satıldığı, bu satışla davalılar adına başkaca taşınmazın satın alındığı görülmüştür. Davalılar adına kayıtlı olan taşınmazlar ile banka hesaplarına tedbir konulmasını, malların bölüştürülmesini istiyoruz.'

Mirasın Bırakıldığı Kişiler

Cüneyt Arkın, eşi Betül Cüreklibatır ile oğulları Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır'a mal varlığını bıraktı.