Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Defne Samyeli, Çin Üniversitesinde Genetik ve Cilt Gençliği Üzerine Çalışmalarıyla İlgilendi

Çin’in önemli üniversitelerinden Xiamen Üniversitesi’nde genetik bilimi üzerine çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacının, dünyadaki genetik kökenler ve cilt gençliği üzerine farklı ülkelerden örnekler çalışarak yaptıkları bir araştırmada, Türkiye’den Defne Samyeli’yi inceledikleri öğrenildi. Defne Samyeli, konuyla ilgili şunları söyledi: Gerçekten çok şaşkınım. Bize Orta Doğu’dan ilgi gösterilmesine alışığım ama Uzakdoğu’dan beni takip eden, hatta araştıran böyle bir kadronun olduğunu bilmek ve bir konferansta beni dinlemeye bu kadar çok kişinin geleceğini öğrenmek bana büyük bir sürpriz oldu. Elbette çok sevinçle karşıladığım bir sürpriz. Dünyanın neresinde olursa olsun tutkuyla ilgilendiğim konularda böyle kalabalıkların önüne çıkıp konuşmak benim için büyük mutluluk.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 18:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Defne Samyeli, Çin Üniversitesinde Genetik ve Cilt Gençliği Üzerine Çalışmalarıyla İlgilendi

Çin’in önemli üniversitelerinden Xiamen Üniversitesi’nde genetik bilimi üzerine çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacının, dünyadaki genetik kökenler ve cilt gençliği üzerine farklı ülkelerden örnekler çalışarak yaptıkları bir araştırmada, Türkiye’den Defne Samyeli’yi inceledikleri öğrenildi.

Defne Samyeli, konuyla ilgili şunları söyledi: Gerçekten çok şaşkınım. Bize Orta Doğu’dan ilgi gösterilmesine alışığım ama Uzakdoğu’dan beni takip eden, hatta araştıran böyle bir kadronun olduğunu bilmek ve bir konferansta beni dinlemeye bu kadar çok kişinin geleceğini öğrenmek bana büyük bir sürpriz oldu. Elbette çok sevinçle karşıladığım bir sürpriz. Dünyanın neresinde olursa olsun tutkuyla ilgilendiğim konularda böyle kalabalıkların önüne çıkıp konuşmak benim için büyük mutluluk.

Çin ve Kore, cilt güzelliği ve yaşlanma ürün konusunda dünyanın en önemli pazar ve marka önderleri. Cilt güzelliği ve sağlığı üzerine yaptıkları büyük araştırmalar ve deneyler sonucu, güzellik ve kozmetik sektörüne yön veriyorlar.

1991 yılında katıldığı güzellik yarışmasında üçüncü olan Defne Samyeli, 878 bin takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından yayınladığı fotoğraflarla gündeme geldi. Formda görüntüsüyle dikkat çeken 51 yaşındaki ünlü isim, peş peşe paylaştığı fotoğraflara Tatilden kalanlar mesajını yazdı. Samyeli'nin gönderisi, kısa sürede 7 binden fazla beğeniye ulaştı.

Üniversitenin daveti üzerine önümüzdeki aylarda Pekin’e gitmeye hazırlanan Samyeli’nin hem genetik ve cilt gençliği üzerine çalışan araştırmacılarla bir toplantıda buluşacağı hem de yaklaşık 4000 kişiye cilt sağlığı ve güzellik konusunda konferans vereceği aktarıldı.

Türk televizyon dünyasının sevilen yüzlerinden biri olan Defne Samyeli, ilerleyen yaşına rağmen sıkı ve çekici fiziğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 1.72 boyundaki ünlü sanatçı uzun yıllardır 50 kilo ağırlığında olduğunu ifade ederek sağlıklı yaşamın ve formda kalmak için verdiği mücadeleyi anlattı.

Defne Samyeli, hem kendi yaşamından hem de takipçilerine ilham verecek şekilde düzenli bir yaşam tarzı benimsediğini açıkladı. Vücut ve ruh sağlığının birbiriyle bağlantılı olduğuna inanan ünlü oyuncu, sağlıklı bir bedenin ancak iç huzuru ve pozitif düşüncelerle mümkün olabileceğini belirtiyor.

Sıkı bir egzersiz programı ve düzenli spor yapma alışkanlığı, Defne Samyeli'nin fit ve sağlıklı kalmak için tercih ettiği en önemli unsurlardan biri. Haftanın 5 günü, tekvando ve Muay Thai gibi dövüş sporları ile uğraşarak hem fiziksel dayanıklılığını artırıyor hem de stresi atma ve enerjisini dengeleme imkanı buluyor.

Spor yapmayı hayatının bir parçası haline getiren Samyeli, bu sayede yaşam kalitesini artırmanın ve olumlu bir beden algısına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor. Sağlıklı bir diyetle vücuduna ihtiyacı olan besinleri vermek, enerjisini yüksek tutmak ve kilo kontrolü sağlamak için temel prensiplerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kendisi gibi olmak isteyen kadınlar için sırlarını paylaşan sanatçı, haftanın 5 günü tekvando ve Muay Thai yaptığını söyledi. Defne Samyeli bu kez de spor salonundan paylaşımda bulundu. Aktif spor hayatı ile dikkat çeken isim, fit görüntüsü ile de takipçilerinin beğenisini topladı. 'Kürkçü dükkanına dönüş' notu ile paylaştığı fotoğrafa binlerce beğeni ve yorum geldi.