
Denizli'de Yutulan Pilin Ardından Sağlık Kazanıldı
Denizli'de 39 yaşındaki bir hasta, yuttuğu kalem pil nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan röntgen incelemesinde, midesinde bir pil bulunduğu saptandı.
Endoskopi ile Başarıyla Çıkarıldı
Hastanın gastroenteroloji bölümüne yönlendirilmesinin ardından, midesindeki pil endoskopik bir işlemle başarıyla çıkarıldı. Bu operasyon, hastanın hızla sağlığına kavuşmasını sağladı.
Uzmanlardan Önemli Uyarılar
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Çelik, yabancı cisimlerin, özellikle de kesici ve delici özelliklere sahip olanların, vücutta uzun süre kalmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Çelik, "Bu tür vakalarda açık ameliyata gerek kalmadan çözüm üretebiliyoruz. Pil gibi yabancı cisimlerin yutulması durumunda, vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurmak kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde sindirim sisteminde delinme, kanama gibi ciddi komplikasyonlar gelişebilir," dedi.
Denizli'de kalem pil yutan hasta endoskopi işlemiyle sağlığına kavuştu. Operasyonu yapan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çelik, açıklamada bulundu.