Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Duş Başlığı Hastalığı: Tehlikeli Bir Mikro Bakteri Hastalığı

Az bilinen tehlikeli hastalıklardan olan duş başlığı hastalığı tehdit saçmaya devam ediyor. Duş başlığı hastalığı nedir, tedavisi nasıl olur? Duş başlığı hastalığı olarak bilinen hastalık tüberküloz yani verem hastalığını da içerisine alan geniş bir mikro bakteri hastalığıdır. Duş başlığı hastalığına yakalananların tedavisi oldukça sancılı olabiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca süren bu tedavide antibiyotik kullanımı gerekiyor. Duş başlığı hastalığına karşı tedbir almak için duş başlığını sürekli olarak dezenfekte etmekten geçiyor. Sirke, dezenfektan, çamaşır suyu gibi ürünler kullanılarak belirli aralıklarla duş başlıkları temizlenmelidir.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 14:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Duş Başlığı Hastalığı: Tehlikeli Bir Mikro Bakteri Hastalığı

Hemen tedbirinizi alın! Duş başlığı hastalığı hayatınızı karartmasın!

Az bilinen tehlikeli hastalıklardan olan duş başlığı hastalığı tehdit saçmaya devam ediyor. Duş başlığı hastalığı nedir, tedavisi nasıl olur? Son dönemlerde enteresan hastalıklara ilişkin bilgiler kamuoyunda yer almaya başladı. Bunlardan birisi da duş başlığı hastalığı olarak biliniyor. Duş başlığı hastalığının etkisinin çok büyük bir tehlike ifade etmesi insanları korkutuyor. Duş alarak temizlendiğini düşünen insanlar duş başlığı hastalığı ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Duş başlığı hastalığı nasıl bir rahatsızlıktır?

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI TEHLİKE SAÇIYOR!

Duş başlığı hastalığı olarak bilinen hastalık tüberküloz yani verem hastalığını da içerisine alan geniş bir mikro bakteri hastalığıdır. Bu mikrop duş başlığının içerisine yerleşerek orada çoğalmaya başlıyor. Duş aldıkça insanlar duş başlığından bu mikrobu vücutlarına alıyorlar. Küçük su damlacıkları ile beraber mikrop akciğere kadar girebiliyor.

TEDAVİSİ NASIL OLUYOR?

Duş başlığı hastalığına yakalananların tedavisi oldukça sancılı olabiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca süren bu tedavide antibiyotik kullanımı gerekiyor. Kullanılan bu antibiyotikler vücudun sisteminde büyük zararlara neden olabiliyor. Bunun için duş başlığı hastalığı için yapılması gereken önleyici tedbirlerin alınmasıdır.

NASIL TEDBİR ALINIR?

Duş başlığı hastalığına karşı tedbir almak için duş başlığını sürekli olarak dezenfekte etmekten geçiyor. Sirke, dezenfektan, çamaşır suyu gibi ürünler kullanılarak belirli aralıklarla duş başlıkları temizlenmelidir. Bu şekilde duş başlığına yerleşen mikroplar yok olacaklardır. Ayrıca doktorlara göre bahçe sulama yapan kişilerin eldiven kullanmaları gerektiği bildirildi.