
Erzurum'da Dil ve Edebiyat Konağı Açıldı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin önderliğinde, gençlerin edebiyat dünyasıyla buluşacağı Dil ve Edebiyat Konağı Erzurum'da resmi olarak açıldı.
Eğitim ve Etkinlikler
Bu yeni konakta dil, edebiyat, kültür ve medeniyet alanlarında eğitimler, kurslar ve etkinlikler düzenlenecek. Gençler, yetenekli yazarlarla buluşma imkanı bulacak.
Öne Çıkan Açıklamalar
Ekrem Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı, dilin kimlik inşasındaki önemine vurgu yaparak, "Dil olmadan din olmaz. Dili iyi kullanamayanlar, başarılı olamaz," dedi. Ayrıca, dilin önemini belirtirken, şiddetin de bir ifade biçimi olduğunu belirterek, dil öğreniminin toplumdaki sorunların çözümünde etkili olacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Diğer Katılımcılar
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bir milletin hafızasının dil olduğuna dikkat çekerek, "Edebiyat olmadan medeniyet olmaz. Bu konak, düşünce ve kültür merkezidir," dedi.
Açılışa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Yakutiye ve Palandöken Kaymakamları ile diğer önemli isimler katıldı.
Erzurum'da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği bünyesindeki Dil ve Edebiyat Konağı'nın açılışı yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen, konuşma yaptı.