Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eskişehir Pazarlarında Mandalina Talebi Artıyor

Eskişehir’deki pazar esnafı, kışın mandalinanın bol miktarda bulunacağını ve C vitamini bakımından zengin olan bu meyveye talebin arttığını ifade etti. Mandalinaların sağlığa faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kış hastalıklarına karşı koruması ve kilo kontrolüne yardımcı olması bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 20:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Eskişehir Pazarlarında Mandalina Talebi Artıyor

Eskişehir’deki pazar esnafı, kışın mandalinanın bol miktarda bulunacağını ve C vitamini bakımından zengin olan bu meyveye talebin arttığını ifade etti. Kurtuluş Mahallesi’nde Odunpazarı ilçesine bağlı bir pazarda mandalinanın kilosu tezgaha göre 20 lira ile 40 lira arasında değiştiği görüldü.

Pazarcı Fahrettin Basargeçer, mandalinanın bu yıl pazarlarda bol olduğunu söyledi. Basargeçer, doktorların C vitamini alınmasını önerdikleri için mandalinanın satışlarının artacağını umduklarını belirterek, "Bu aylarda insanlar çok hasta oluyor. Mandalina şu an rağbet gören meyvelerden. Doktorlar c vitamini yönünden mandalinanın zengin olduğunu söylüyorlar. Vücut direncinin yüksek olması için Özellikle grip, nezle gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu sene mandalina bol olacak gibi görünüyor. Satışlarımızın artmasını umuyoruz. Vatandaşlar kış mevsiminde pazarlarda mandalina sıkıntısı çekmeyecek" dedi.

Mandalinaların Sağlığa Faydaları

Mandalinalar, C vitamini, B vitamini ve potasyum gibi besin değerlerinin yüksek miktarlarda bulunduğu meyvelerdir. Ayrıca, antioksidanlar içerirler. Mandalinaların sağlığa faydaları şunlardır:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kış hastalıklarına karşı korur
  • Cildi sağlıklı tutar
  • Kalp sağlığına iyi gelir
  • Kanser riskini azaltabilir
  • Diyabet riskini düşürebilir
  • Kilo kontrolüne yardımcı olur

Mandalinalar, farklı şekillerde yenilebilir. Çiğ olarak tüketilebilir, salatalara, atıştırmalıklara, yemeklere ve tatlılara katılabilir. Mandalina suyu da sıkça içilir.