Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Artık Matematik ve Fizik Sorularını Çözebiliyor

Google, öğrencilerin matematik, fizik ve geometri sorularını çözmelerine yardımcı olmak için yeni özelliklerini duyurdu. Google Arama ve Google Lens üzerinden problem çözme, adım adım açıklama ve çözüm görme imkanı sunan bu özellikler, kullanıcılara bir öğretmen gibi rehberlik ediyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 12:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google Artık Matematik ve Fizik Sorularını Çözebiliyor

Google artık öğretmen oldu

Google tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, Google Arama ve Google Lens üzerinden geometri, fizik ve matematik sorularını çözebilecek. Artık Google Arama'da problemi aradığınızda trigonometri ve matematik gibi konularda daha da fazla yardım alabileceksiniz. Adım adım açıklama ve çözümü görmek için denkleminizi veya integralinizi arama çubuğuna yazmanız veya Lens ile fotoğraf çekmeniz yeterli.

Çözümleri adım adım gösteriyor

Google Arama ve Google Lens'in yeni özelliği, problemlerin çözümünü adım adım gösteriyor ve adeta bir öğretmen görevi görüyor. Öte yandan yeni özellikle birlikte Google Arama, metin halindeki soruları da çözebiliyor. Tek yapmanız gereken soru metnini arama çubuğuna yazmak. Google'ın yapay zekası, soruyu analiz ederek size ayrıntılı çözümü adım adım gösteriyor. Matematik ve fizik sorularının dışında Google, geometri sorularını da çözebiliyor. Örneğin Google Lens, üçgenleri tanıyabiliyor ve çözümleri yine adım adım gösterebiliyor.