Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google, Yapay Zekalı Arama Deneyimini Başlatıyor

Microsoft Edge'in ChatGPT entegrasyonu Google'a ilham verirken teknoloji devi zaman kaybetmeden kendi yapay zeka modeli Bard'ı piyasaya çıkardı. Şu anda Türkçe dahil yüzlerce dil desteği bulunan Bard tıpkı ChatGPT gibi internet üzerinde sorgularınızın çoğuna insansı cevaplar veriyor. Başlangıçta sadece bir web sitesi olarak karşımıza çıkan yapay zeka daha sonra Google'ın kısa süredeki adımlarıyla arama motoruna da getirildi. ABD'de kullanıma sunulan yapay zeka temelli arama motoru şimdi diğer ülkelere de açılıyor. Google üretken yapay zekayı direkt olarak arama sonuçlarına getirmek istiyor ve bunun için bir süredir 'Search Generative Experience' adı altında 'Labs' merkezli testler gerçekleştiriliyor. Bu testlerin arkasında arama terimlerine şimdi olduğu gibi site bazı sonuçlar vermek yerine üretken yapay zeka üzerinden etkili cevaplara üretmek yer alıyor. Faydalı altyapı kişilere aradıkları konular için ayrıntılı cevaplar üretiyor ve burada internet sitelerinde yayınlananlar yanında öz

Yayın Tarihi: 31.08.2023 16:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Google, Yapay Zekalı Arama Deneyimini Başlatıyor

Microsoft Edge'in ChatGPT entegrasyonu Google'a ilham verirken teknoloji devi zaman kaybetmeden kendi yapay zeka modeli Bard'ı piyasaya çıkardı.

Şu anda Türkçe dahil yüzlerce dil desteği bulunan Bard, internet üzerinde sorgularınızın çoğuna insansı cevaplar veriyor.

Başlangıçta sadece bir web sitesi olarak karşımıza çıkan yapay zeka daha sonra Google'ın kısa süredeki adımlarıyla arama motoruna da getirildi.

ABD'de kullanıma sunulan yapay zeka temelli arama motoru şimdi diğer ülkelere de açılıyor.

Yapay Zekalı Google Dönemi Resmen Başlıyor

Google üretken yapay zekayı direkt olarak arama sonuçlarına getirmek istiyor ve bunun için bir süredir 'Search Generative Experience' adı altında 'Labs' merkezli testler gerçekleştiriliyor.

Bu testlerin arkasında arama terimlerine şimdi olduğu gibi site bazı sonuçlar vermek yerine üretken yapay zeka üzerinden etkili cevaplara üretmek yer alıyor.

Faydalı altyapı kişilere aradıkları konular için ayrıntılı cevaplar üretiyor ve burada internet sitelerinde yayınlananlar yanında özel eğitilen büyük dil modelinden yardım alınıyor.

Öte yandan sitelerden aldığı bilgilere kaynak ekleyen sistem kişilere olası devam sorularını bile kendisi üretiyor.

Herkese Açık Olmayan Yeni Nesil Arama Deneyimi

Henüz herkese açık olmayan bu yeni nesil arama merkezli üretken yapay zeka deneyimi artık ABD yanında Hindistan ve Japonya merkezli olarak da kullanılabilecek.

İlerleyen dönemde başka ülkelere de gelecek denemeler kapsamında bir açıklama yapan Google, test sürecine katılan kişilerin 'SGE' kullanımına ilişkin bir araştırma sonucu da paylaştı ve sistem ile genel olarak olumlu bir deneyim elde edildiğini ifade etti.