
Görme Engelli Rümeysa'nın Dünyasi
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 1. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Güler Rümeysa Akkuş, görme engelini aşıp edebiyat yolunda ilerliyor. Doğuştan görme engelli olarak hayata merhaba diyen Rümeysa, Braille alfabesiyle yazdığı eserler ve okuduğu kitaplar sayesinde karanlık dünyasını aydınlatıyor.
Hikaye ve Şiirlerle Dolu Bir Hayat
Akkuş, çocukluk döneminde annesi ve ağabeyleri tarafından okunan hikayelerle büyüdü. Braille alfabesini 7 yaşında öğrenen genç yazar, ortaokulda öğretmeninin yazma teşvikleriyle kalemi eline aldı. Şu ana kadar 20 deneme, 16 hikaye ve 14 şiir kaleme aldı.
Engeli Asla Engel Olarak Görmemek
Rümeysa, boş vakitlerini kütüphanede geçirdiğini ve yazmanın kendisi için bir yaşam kaynağı olduğunu belirtiyor. “Engelimin bir şeylere engel olmayacağını düşünerek büyüdüm”
Gelecekteki Hedefleri
Akkuş, gelecekte görme engelli bireyler için yazarlık atölyesi açmayı planlıyor. “Benim bir Braille tabletim var, onunla bir şeyler yazıyorum,” diyen Rümeysa, yazma tutkusunu hiç kaybetmedi. En büyük destekçisinin annesi olduğunu söyleyen Rümeysa, “Annem bana pes etmememi söylerdi” diyerek, yazma serüvenine olan inancını aktarıyor.
Kitaplar ve Mutluluk
“Kitap okurken zevk alıyorum ve mutlu hissediyorum,” diyerek kitap sevgisini dile getiren Akkuş, bu tutkusunu hiç kaybetmemiş. Gelecek hayalleriyle dolu ve engelleri aşarak daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.
Doğuştan görme engelli olan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Güler Rümeysa Akkuş, Braille alfabesiyle yazdığı hikaye, deneme, şiirler ve okuduğu kitaplarla dünyasını aydınlatıyor. Akkuş, bugüne kadar Braille alfabesiyle 20 deneme, 16 hikaye ve 14 şiir yazdı.
Doğuştan görme engelli olan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Güler Rümeysa Akkuş, Braille alfabesiyle yazdığı hikaye, deneme, şiirler ve okuduğu kitaplarla dünyasını aydınlatıyor. Akkuş, bugüne kadar Braille alfabesiyle 20 deneme, 16 hikaye ve 14 şiir yazdı.