Gümüşhane'de "Kazıkbeli Yayla Şenliği" Coşkusu
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyü sınırlarında, kazıkbeli yaylasında büyük bir sevinçle "Kazıkbeli Yayla Şenliği" düzenlendi. Bu şenlik, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinden vatandaşların bir araya gelerek ortaklaşa kutladıkları önemli bir etkinlik oldu.
Yöresel Dans ve Müzikle Eğlence Dolu Anlar
Etkinlikte yöresel kıyafetlerini giyen katılımcılar, kemençe eşliğinde horon tepti. Şenlik boyunca yerel sanatçılar da sahne alarak katılımcılara güzel anlar yaşattı. Vatandaşlar çadırlarını kurarak bu keyifli etkinlikte doyasıya eğlendi.
Vali Aydın Baruş’tan Yangın Uyarısı
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, şenlikte yaptığı konuşmada, orman çevrelerinde ateş yakmamaları konusunda halkı uyararak, "Yurdumuz bir ayı aşkın süredir yoğun yangınlarla mücadele ediyor. Bunların büyük bir kısmı insan hatasından kaynaklanıyor. Orman bölgelerine yakın yerlerde kesinlikle ateş yakmayalım." ifadesini kullandı.
Rahatlatıcı Yayla Havası
Yaylalardaki havanın serinliğine dikkat çeken Baruş, "Bu güzel havayı başka yerde bulamazsınız. Yaylalarımız çok değerli. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha rahat gelebilmesi için yaylalara elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." dedi.
Milletvekili Celalettin Köse'nin Değerlendirmesi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse de, yayla şenliklerinin her yıl artan bir coşkuyla kutlandığını belirterek, şenlik alanına 5 bin 400 aracın giriş yaptığını ve en az 15 bin kişinin katıldığını söyledi. Köse, "İnşallah Rabbim bu mutlu günlerimizi hep daim etsin." dedi.
Karakol Binası Açılışı
Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Kazıkbeli Yaylası'ndaki karakol binasının açılışı da gerçekleştirildi. Bu açılış, bölge halkı için önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
Gümüşhane'de "Kazıkbeli Yayla Şenliği" gerçekleştirildi. Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyü sınırlarında, Gümüşhane, Trabzon ve Giresunluların ortak kullandığı yayladaki şenlikte, yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar kemençe eşliğinde horon tepti.
Gümüşhane'de "Kazıkbeli Yayla Şenliği" gerçekleştirildi. Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyü sınırlarında, Gümüşhane, Trabzon ve Giresunluların ortak kullandığı yayladaki şenlikte, yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar kemençe eşliğinde horon tepti.