Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hadise İsrail-Hamas Çatışmasını Değerlendirdi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken ünlü şarkıcı Hadise, yaşananların durdurulması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 11:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hadise İsrail-Hamas Çatışmasını Değerlendirdi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları günlerdir sürerken sivil ölümlerinde sayıda gittikçe artıyor.

Bölgeden kan donduran görüntüler de paylaşılmaya devam ediliyor. Birçok ünlü yaşananlara sessiz kalmayı tercih ederken, Hadise konuya dair bir açıklamada bulundu.

İsrail-Hamas çatışması:

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Her iki tarafta ölü sayısı gittikçe artıyor. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 600 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 56 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor.

Son olarak paylaşımlarıyla adından söz ettiren Hadise'den yaşananlarla ilgili bir açıklama geldi. 'İnsanları görüyorum ama insanlık göremiyorum…' diyen Hadise devamında şunları yazdı: 'Savaşı durdurun!' 'Hiçbir çocuğun, hiçbir kadının, hiçbir erkeğin, hiçbir insanın ölmemesi konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım. Ben politikacı değilim. Ben bir kadınım, kız kardeşim, bir anne babanın kızıyım, sanatçıyım. Ben hiçbir çocuğun, ailenin, insanın acı çekmemesini isteyen bir insanım. Çocuklarını, ailelerini ve evlerini kaybedenler için dua ediyorum… Savaşı durdurun!'