Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollywood'da Oyuncular Grevde Devam Ediyor

Hollywood'da oyuncular greve devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapımcılar birliği ile masaya oturan Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) gösteri dünyasını heyecanlandırıp grevin sonlanacağını düşündürse de taraflar herhangi bir anlaşmaya varamamıştı. Yazarlar ve oyuncuların grevinde Hollywood’un film ve televizyon yazarları, bu ayın başlarında üç yıllık yeni bir sözleşmeyi onaylayarak 148 günlük grevlerine son verirken oyuncularla henüz bir anlaşmaya varılamamıştı. Son olarak George Clooney, Emma Stone, Scarlett Johansson, Tyler Perry ve Ben Affleck SAG-AFTRA'ya milyon dolarlık bir teklifle gitti. Ünlü Hollywood yıldızları, 100'üncü günü yaklaşırken oyuncuların grevini sona erdirmek için SAG-AFTRA oyuncular birliğine 150 milyon dolar teklif etti. Hollywood'un film ve televizyon yazarları, bu ayın başlarında üç yıllık yeni bir sözleşmeyi onaylayarak 148 günlük grevlerine son verdi.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 09:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollywood'da Oyuncular Grevde Devam Ediyor

Hollywood'da Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ile Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA) iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle başlattıkları grevi sonlandırmak amacıyla yapılan görüşmeler askıya alınmıştı.

Hollywood'un ünlü simaları, SAG-AFTRA'nın başkanıyla görüştü. Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ile Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA) iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle başlattıkları grev için görüşmeler hala sürüyor. Son olarak, Hollywood'da grev yapan oyuncuların yapımcılarla görüşmeleri askıya alınmış ve üyelere yeniden greve katılmaları çağrısında bulunuldu. Açıklamada, tarafların birbirlerinin teklifini kabul etmediği, 5 gün süren görüşmelerin, 'verimli yönde ilerlemediği ve iki taraf arasındaki boşluğun çok büyük olduğu' gerekçesiyle askıya alındığı kaydedildi.

Görüşmelerin Şimdilik Sonuçsuz Kalmasıyla Hollywood'un Bazı İsimleri Grevi Düzenleyen SAG-AFTRA'nın Başkanıyla Bir Araya Geldi

Görüşmelerin şimdilik sonuçsuz kalmasıyla, Hollywood'un bazı isimleri grevi düzenleyen SAG-AFTRA'nın başkanıyla bir araya gelme kararı aldı. Deadline'ın haberine göre, aralarında George Clooney, Emma Stone, Ben Affleck, Tyler Perry ve Scarlett Johansson'ın olduğu Hollywood'un en etkili isimleri greve öncülük eden başkan Fran Drescher ile arabulucu Duncan Crabtree-Ireland bir araya geldi. Zoom üzerinden yapılan konuşmada, büyük film stüdyolarının neden görüşmeleri askıya aldığı konusu ele alındı. Zoom konuşması esnasında ünlü oyuncuların birliğe 'destek olduğu' ve anlaşmaya varılması için birçok öneride bulunduğu bildirildi.

Oyuncular, 150 Milyon Dolarlık Teklif ile Grevi Sonlandırmak İstiyor

SAG-AFTRA üyeleri temmuz ayından bu yana grevde. Son olarak George Clooney, Emma Stone, Scarlett Johansson, Tyler Perry ve Ben Affleck SAG-AFTRA'ya milyon dolarlık bir teklifle gitti. Ünlü Hollywood yıldızları, 100'üncü günü yaklaşırken oyuncuların grevini sona erdirmek için SAG-AFTRA oyuncular birliğine 150 milyon dolar teklif etti.

Hollywood'un Film ve Televizyon Yazarları Grevi Sonlandırdı

Hollywood'un film ve televizyon yazarları, bu ayın başlarında üç yıllık yeni bir sözleşmeyi onaylayarak 148 günlük grevlerine son verdi. Perşembe günü Clooney'nin sözcüsü tarafından onaylanan teklif, sendikaya üç yıl içinde fazladan 150 milyon dolar sağlayacak ve sağlık yardımlarının iyileştirilmesine fon sağlamaya yardımcı olabilecek.