Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Horlama Sorununa Çözüm: Su İçmek

Horlama sorununa çözüm olarak su içmek öneriliyor. Horlama, uyku sırasında solun yollarının daralarak ağzımızda, burnumuzda, boğazımızda veya dilimizde titreşimlere neden olduğu zaman meydana gelir. Yeterli su tüketmek, bu bölgelerde daha az mukus oluşması anlamına gelebilir ve bu da horlamayı en aza indirir. Uzmanlara göre günde en az 6-8 bardak su içmek hem horlama sorununu çözmeye yardımcı olur hem de sağlık açısından birçok faydası vardır.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 10:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Horlama Sorununa Çözüm: Su İçmek

Horlama Sorununa Çözüm: Su İçmek

Horlama konusunda endişeleriniz varsa bu sorunu kökünden bitirecek mucize bir içecek var. Onun yanısıra bazı yaşam stillerinizi değiştirmeniz de iyi bir yöntem. Aynı zamanda sağlığınızı da olumlu anlamda etkileyecek olan bu içecek daha kaliteli bir uyku çekmenize de vesile olacaktır. İşte tek yapmanız gereken...

Horlama Sorununa Su İçmek

Gün içerisinde çay ya da kahve içerek sıvı aldığımızı düşünebiliriz. Ancak şekrli ve kafeinli içecekler su kadar etkili ve iyi değildir. Horlama için de aynı şey geçerlidir. Horlama, uyku sırasında solun yollarının daralarak ağzımızda, burnumuzda, boğazımıda ya da dilimizde titreşimlere neden olduğu zaman meydana gelmektedir. Su içmek, horlamaya neden olan bu bölgelerde daha az mukus oluşmasına engel olmaktadır. Horlamayı da en aza indirir. Sırt üstü uyumak da daha fazla horlamaya sebep olabilir.

Yeterli Su Tüketimi

Yetişkinlerin yarısından fazlası horlama sorunuyla karşı karşıyadır. Yaygın bir sorun olan horlama, gün içerisinde yeterince su tüketildiği takdirde kolaylıkla çözülebilir. Uzmanlara göre sadece horlama sorununu çözmek için değil daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için günde en az 6-8 bardak su tüketilmesini tavsiye ediyor. Yeterli miktarda su içtiğinizde kilo kaybına yardımcı olur, terlemenize ve vücuttaki atıkları bu şekilde atmanızı sağlar, metabolizmayı hızlandırır.

Uyku Apnesi

Ancak daha ciddi bir anlama gelebilecek horlama türleri vardır: uyku apnesi. Geceleri çok sık uyanıyorsanız, horlamanız çok yüksekse ve özellikle nefesiniz durup başlıyorsa veya uykunuzda nefesiniz kesiliyorsa uyku apneniz olabilir ve tedavi gerektirebilir. Bu nedenle, yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya çalıştığınızda bu değişiklikler işe yaramıyorsa veya horlamanız nefes almanızı herhangi bir şekilde etkiliyorsa bir uzmandan yardım almanız önemlidir.