Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kakule Bitkisi: Bilinmeyen Özellikleri ve Faydaları

Kakule bitkisi hakkında bilinmeyen özellikler ve faydaları. Kakule, zencefilgiller ailesinden bir bitki olup, sindirimi kolaylaştırır, adet sancılarını azaltır ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca Türk kahvesine farklı bir lezzet katar ve kek yapımında da kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 07:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kakule Bitkisi: Bilinmeyen Özellikleri ve Faydaları

Kimsenin varlığından bile haberi yok!

Çekirdeği yendiğinde cayır cayır yağ yaktırıyor sağlık açısından sıkça kullanılan kakule hakkında bilinmeyen özellikler... 1 TUTAMI BİLE FENA YAĞ YAKIYOR Zayıflamak isteyenlerin en çok tercih ettiği bitkilerden biri olan Kakule bir tutam kullanıldığında bile fena yağ yakıyor.

Kakule aynı zamanda bir çok özelliği ile de dikkat çeken meyvelerden biri. İşte kakule hakkında bilinmeyenler….

Kakule Nedir?

Kakule, zencefilgiller ailesinden Elettaria ve Amomum cinslerini kapsayan bitkilerin genel adıdır. Kakule Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4–5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır. Seylan kakulesi, Malabar kakulesi, Siyam kakulesi gibi.

Kakule Bitkisinin Faydaları

İçindeki fosfor sayesinde mide asidini düzenleyen ve sindirimi kolaylaştıran kakulenin kadınların adet dönemindeki şiddetli sancıları azaltığı biliniyor. Ayrıca kakulenin rahatlatıcı özelliği nedeniyle psikolojik rahatsızlığı olan kişilere akşam yatmadan önce bir bardak kakule çayı içmeleri öneriliyor. Kakule bitkisi öğütülerek kullanıldığında Türk kahvesine farklı bir lezzet katar. Kakuleli Türk kahvesinin yapım aşamasında makina yerine cezve kullanılması öneriliyor. Ayrıca toz halindeki kakule, kek yapımında da kullanılabilir.