Klasik Otomobil Tutkunları Bayburt'ta Buluştu
Belçika'dan hareket eden klasik otomobil tutkunları, Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Bayburt şehrini ziyaret etti.
Baksı Müzesi Ziyareti
Gezi kapsamında ilk olarak Baksı Müzesi'ni ziyaret eden nostalji meraklıları, burada sahip oldukları klasik araçlarını sergiledi.
Cirit Gösterisi ve Yöresel Lezzetler
Şehir merkezinde keyifli bir turun ardından, katılımcılar yüzyıllardır devam eden ata sporu cirit gösterisini izlemek üzere Köprücü Çiftliği'ne geçiş yaptı. Havada dökülen oklar ve atların hızla hareket ettiği anlar katılımcılar için unutulmaz anlar yaşattı.
Çiftliğin sahibi ve Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, 28 kişilik turist grubunu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. "Ata sporumuzu onlara tanıttık. Yöresel lezzetlerimizden pestil ve köme ikram ettik. Ziyaretten son derece memnun kaldılar" dedi.
Köprücü ayrıca, ata sporu ciritin heyecan dolu bir spor olduğunu belirterek, misafirleri güzel bir şekilde uğurladıklarını söyledi.
Belçika'dan yola çıkıp yurda gelen klasik otomobil tutkunları, Bayburt'un doğal ve turistik mekanlarını gezdi.