Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konyalı Usta Sanatçı Mehmet Kayık Vefat Etti

Konya folklorunun usta ismi Mehmet Kayık, rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi görürken hayatını kaybetti. 65 yaşındaki ünlü sanatçının cenaze programı henüz belli değil. Mehmet Kayık, Konya müzik camiasında bağlama ve ses sanatçısı olarak uzun yıllar yer aldı ve birçok albüm çıkardı. Türkülerini seslendirdiği programlarıyla da tanınan sanatçı, son 3 yıldır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 14:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Konyalı Usta Sanatçı Mehmet Kayık Vefat Etti

Konyalı usta sanatçı vefat etti

Konya folklorunun usta ismi Konya türkülerinin günümüzdeki en iyi yorumcularından Mehmet Kayık vefat etti. Kayık’ın vefatı sevenlerini üzdü. Usta sanatçının bir süredir rahatsızlık yaşadığı öğrenildi. Merhumun cenazesi ise Akşehir’de toprağa verilecek.

Konyalı ünlü sanatçı Mehmet Kayık hayatını kaybetti (MEHMET KAYIK KİMDİR?)

Konya’nın ünlü sanatçısı Mehmet Kayık 65 yaşında vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir evinde tedavi gören Kayık’ın cenaze programı belli olmadı. “Mehmet Kayık Şov” programıyla sevenleriyle buluşan ve türkülerini seslendiren Kayık, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir evinde tedavi görüyordu. Mehmet Kayık’ın cenaze programı ise belli olmadı.

MEHMET KAYIK KİMDİR?

1958 yılında Konya Ilgın'da dünyaya gelen Mehmet Kayık, çocuk yaşlarda babası Hüseyin Kayık’tan bağlama öğrenerek sanat hayatına başladı. Kayık, uzun yıllar düğünlerde ve gazinolarda Konya müzik camiasında bağlama ve ses sanatçısı olarak yer almıştır. Çetiner Müzik Yapım tarafından yayınlanan Turnalar, Acemoğlu, Elmalı, Üstadlar ve Karakız Albümleri Türkiye’de ve Konya’da birçok ilklere imza atmıştır. Çökelek, Erik dalı, Karakız, Ah Babam Sağ Olsaydı gibi eserleri ilk okuyan sanatçıdır. Uzun yıllar Ulusal kanallarda ve Konya’nın yerel SUN TV, KON TV gibi kanallarında Mehmet Kayık Şov programları ile gönüllere taht kurmuştur. Son 3 yıldır sağlık sorunlarından dolayı Konya Akşehir’de evinde olan sanatçı vefat etmiştir.