Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mürdüm Eriğinin Faydaları ve İçeriği

Mürdüm eriği, A, B, C, E ve K vitaminleri başta olmak üzere birçok besini içerir ve sindirim, bağışıklık sistemini korur. Antioksidan özelliği sayesinde hastalıklara karşı koruma sağlar. C ve K vitaminleri saç, cilt, gözler ve eklemler üzerinde faydalıdır. Potasyum kan basıncını kontrol eder. Lif içeriği sindirim problemlerini önler ve kilo verme sürecine yardımcı olur.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 12:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Mürdüm Eriğinin Faydaları ve İçeriği

Mürdüm Eriğinin Faydaları

Başta A, B, C, E ve K vitaminleri olmak üzere aynı zamanda beta-karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi birçok besini barındıran mürdüm eriğinin faydaları oldukça fazladır. Mürdüm eriği, sindirim ve bağışıklık sisteminin sağlığını da korumada oldukça etkilidir.

Taze olarak tüketebileceğiniz gibi mürdüm eriğini haşlayarak, yemeklere ekleyerek ya da komposto halinde de yiyebilirsiniz. 60 mikrogram K vitamini almak için sadece 5 adet mürdüm eriği tüketmeniz yeterlidir. Bu sayede günlük ihtiyacınız olan miktarın da yarısını karşılamış olacaksınız.

Zengin bir antioksidan deposu olan mürdüm eriğini tüketmek sizi birçok hastalığa yakalanma riskine karşı da korur. Hücresel hasara yol açan serbest radikallerden vücudunuzu korumak için de etkili bileşikler içerir ve aynı zamanda vücuttaki ödemin atılmasına destek olur. Başta enfeksiyonlar olmak üzere birçok rahatsızlığa karşı da etkili bir savaşçıdır.

Mürdüm Eriğinin İçeriği

Mürdüm eriği, A, B, C, E ve K vitaminleri başta olmak üzere beta-karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi birçok besini içerir.

C Vitamini

C vitamini bağışıklığı güçlendirmenin yanında saç, cilt, gözler ve eklemler üzerinde de faydalıdır. Saçların ve tırnakların hızlı ve sağlıklı bir biçimde uzamasına destek olur.

K Vitamini

K vitamini kanın pıhtılaşmasını engellemede etkili bir besindir. Kan basıncını kontrol altında tutarak kalp sağlığını destekler. Kemikleri güçlendirir ve kemik hastalıklarına davetiye çıkmasını önler. Aynı zamanda inme ve felç gibi durumların yaşanma riskini azaltır.

Potasyum

Potasyum kan basıncını kontrol altında tutarak kalp sağlığını destekler.

Lif

Mürdüm eriği zengin bir lif kaynağıdır. Sindirim problemlerinin önüne geçer ve kilo verme sürecine yardımcı olur.