Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

NASA, Jüpiterin Uydusu Europaya İsim Gönderme İstiyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Jüpiter'in uydusu Europa'ya gitmek isteyen insanlardan isimlerini göndermelerini istiyor. Europa Clipper görevi ile potansiyel yaşamın araştırılacağı bu uzay yolculuğunda isimlerini göndermek isteyenler başvurularını yapabilirler.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 22:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

NASA, Jüpiterin Uydusu Europaya İsim Gönderme İstiyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Sistemindeki en büyük gezegen olan Jüpitere insanların fiziksel olarak gitmeleri zor olduğundan, hayranlarından ve takipçilerinden Jüpiterin uydularından biri olan Europaya gitmeleri için isimlerini göndermelerini istiyor.

NASA, 2024 yılında Europanın uydusu için planlanan Europa Clipper gözlem uydusu misyonunun bir parçası olarak, insanların isimlerini bu uydusuna göndermelerini talep ediyor. NASA, SpaceX ile birlikte anlaşarak Europaya gitmeyi planlıyor. Bu amaç doğrultusunda başlatılan Europa Clipper görevi ile birlikte potansiyel yaşamın kalıntıları aranacak. Jüpiterin uydusu Europada okyanuslar olduğu gözlemlenmişti.

EUROPAYA İSİMLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Europa, Jüpiterin yörüngesinde bulunan 95 uydusundan biri ve potansiyel olarak dünya dışı yaşamın bulunabileceği bir yer olarak kabul edilmektedir. NASA, Clipperın fırlatılmasına 11 ay kala, Europaya yapılacak uzun yolculukta isimlerini uydusuna göndermek isteyen başvuruları kabul ediyor. NASA şimdilik bunun yapılabileceğini Jüpitere ise gitmenin neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

Mürettebatlı Derin Uzay Görevleri ve SpaceX

Mürettebatlı derin uzay görevleri, Ay dışında insanların daha önce gitmediği zorlu bölgeleri keşfetmeyi gerektirir ve bu tür görevler sıkı uzay aracı tasarımı gerektirir. Ancak SpaceX'in Starship roketi, Ay ve uzaya yapılacak insanlı görevler için bir çözüm olarak ön plana çıkıyor. Şu anda bu roket Boca Chica, Teksasta test ediliyor ve gelecekte insanlı derin uzay görevlerine ev sahipliği yapabilir.

EUROPAYA İSİM NASIL GÖNDERİLİR?

Europaya isminizi bu bağlantıya girerek Send Your Name kısmına tıklayıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra gönderebilirsiniz.