Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Obezite ve Bitkisel Ürünlerin Yan Etkileri

Dünyada değişen yeme alışkanları nedeniyle obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülen en önemli sağlık sorunları arasında ön plana çıkıyor. Doktor önerisinde kullanılan obezite ilaçlarının yanı sıra bireysel kullanılan bitkisel ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin, doktor veya diyetisyen tavsiyesi olmadan kullanılan bitkisel ürünlerin yan etkilerinin tam olarak bilinmediğini kaydederek, bu ürünlerin karaciğer yetmezliği gibi ölümcül ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 17:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Obezite ve Bitkisel Ürünlerin Yan Etkileri

Dünyada Obezite Sorunu

Dünyada değişen yeme alışkanları nedeniyle obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülen en önemli sağlık sorunları arasında ön plana çıkıyor. Doktor önerisinde kullanılan obezite ilaçlarının yanı sıra bireysel kullanılan bitkisel ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Bitkisel Ürünlerin Yan Etkileri

Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin, doktor veya diyetisyen tavsiyesi olmadan kullanılan bitkisel ürünlerin yan etkilerinin tam olarak bilinmediğini kaydederek, bu ürünlerin karaciğer yetmezliği gibi ölümcül ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Obezite Tedavisi

Prof. Dr. Sakin, obezitenin günümüzde sıklığının çok arttığını belirterek, yaşam tarzı değişikliği yapmazsak, diyet ve egzersiz yapmazsak, obezitenin tekrarlayabileceğini ve birçok tedavi yöntemi denenmesi gerektiğini ifade etti.

Bitkisel Ürünlerin Riskleri

Bitkisel ürünlerin tıbbi incelemeden geçmemesi ve tedavi dozunun belirlenmemesi nedeniyle komplikasyonlara yol açabileceğini belirten Sakin, bu ürünlerin doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini vurguladı.