
Ordu'da Kar Festivali Coşkusu
Ordu'nun Aybastı ilçesinde yer alan menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası, bu yıl üçüncüsü düzenlenen kar festivali ile dolup taştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, soğuk havaya rağmen yoğun katılım gördü. Festivale, Ordu ve çevre illerden gelen binlerce kişi iştirak etti.
Festivalin Başlangıcı ve Etkinlikler
Etkinlik, mehter takımının gösterisi ile başladı. Vatandaşlar müzikler eşliğinde horon oynarken, kar güreşleri ve kar üzerinde kano yarışları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Katılımcılara, patates, sucuk ekmek, pancar turşusu, pancar çorbası, mısır ekmeği ve çay ikram edildi.
Başkanların Açıklamaları
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, Perşembe Yaylası'nın menderesleriyle tanındığını ve dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini ifade etti. Festivali dolu dolu ve başarılı bir organizasyon olarak değerlendiren Güler, bu yıl kar festivallerinin başka ilçelerde de devam edeceğini belirtti.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise festivalin katılımcılarla büyük bir coşku ve heyecan içinde gerçekleştiğini söyleyerek, “Kışın en güzel haline tanıklık ettiğimiz bu özel günde dostluk, birlik ve beraberlik içinde unutulmaz anlar yaşadık.” dedi.
Katılımcılar ve Protokol Üyeleri
Festivale, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Ordu'nun Aybastı ilçesinde menderesleriyle ünlü doğa harikası Perşembe Yaylası'nda kar festivali yapıldı. Festivalde kar güreşleri düzenlendi.
Ordu'nun Aybastı ilçesinde menderesleriyle ünlü doğa harikası Perşembe Yaylası'nda kar festivali yapıldı. Festivalde kar güreşleri düzenlendi.