Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otizmli Noya ve Büyükannesinin Cansız Bedenlerine Ulaşıldı

İsrail hükümeti, Gazze’ye kaçırılan ve bulunması için yazar J.K. Rowling’in devreye girdiği otizmli Noya’nın büyükannesiyle birlikte öldüğünü ileri sürdü. Tel Aviv hükümeti, Harry Potter hayranı olan 12 yaşındaki Noya’nın Hamas tarafından işgal altındaki Gazze’ye kaçırıldığını iddia etmiş ve romanların yazarı J.K. Rowling’den destek istemişti.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 14:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Otizmli Noya ve Büyükannesinin Cansız Bedenlerine Ulaşıldı

İsrail Hükümeti, Gazze’ye kaçırılan ve bulunması için yazar J.K. Rowling’in devreye girdiği otizmli Noya’nın büyükannesiyle birlikte öldüğünü ileri sürdü.

Tel Aviv hükümeti, Harry Potter hayranı olan 12 yaşındaki Noya’nın Hamas tarafından işgal altındaki Gazze’ye kaçırıldığını iddia etmiş ve romanların yazarı J.K. Rowling’den destek istemişti. Rowling, 16 Ekim’de “Çocuk kaçırmak alçakça ve tamamen haksız bir eylemdir. Belli sebeplerden ötürü, bu resim beni derinden etkiledi. Noya ve Hamas tarafından kaçırılan tüm rehineler en kısa zamanda sağ salim ailelerine kavuşmalarını dilerim” açıklamasını yapmıştı.

İsrail hükümetinin sosyal medya hesabından bugün yapılan açıklamada, Noya’nın ve büyükannesinin cansız bedenlerine ulaşıldığı ileri sürüldü. Açıklamada “Noya ve büyükannesinin cansız bedenlerinin dün bulunduğunu duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Teşekkürler JK Rowling, eve dönmesi umuduyla hikayesini paylaştığınız için teşekkür ederiz. Kalbimiz kırık” ifadelerine yer verildi.