Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Protein Açısından Zengin Sebzeler

Protein sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Vücuttaki hücreleri sağlıklı tutmak için gereklidir; dokuları, kasları, cildi, saçları ve kemiklerin yanı sıra onları da oluşturur ve onarır. Ancak ne yazık ki sağlıklı bir protein alımına dair gerçekten her türlü bilgiye sahip değiliz. Bazı sebzeler bu konuda çok iyidir. İşte onlardan bazıları. Brokoli, bezelye, mısır, enginar ve brüksel lahanası protein açısından zengin sebzelerdir.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 18:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Protein Açısından Zengin Sebzeler

Protein Açısından Zengin Sebzeler

Protein sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Vücuttaki hücreleri sağlıklı tutmak için gereklidir; dokuları, kasları, cildi, saçları ve kemiklerin yanı sıra onları da oluşturur ve onarır. Protein aynı zamanda vücudun sıvı dengesini korumak ve vücudun hayatta kalması için kritik olan asit-baz dengesini korumak için de gereklidir.

Ancak ne yazık ki sağlıklı bir protein alımına dair gerçekten her türlü bilgiye sahip değiliz. Bazı sebzeler bu konuda çok iyidir. İşte onlardan bazıları.

Brokoli

Brokoli folat ve K vitamini gibi birçok hayati mineral ve vitaminle de doludur. Bir demet brokoli bir kadın için önerilen günlük protein miktarının üçte birinden fazlasını karşılar. Böylesine zengin bir sebzeyi ağız tadınıza uygun hale getirip sık sık tüketmeniz sağlığınız açısından çok faydalıdır.

Bezelye

Bezelye, proteinle dolu olmasının yanı sıra hemen hemen her yemeğe yakışma özelliği gösterir. Minik tanelerden oluşan bezelyenin yarım düzine yumurtadan daha fazla protein miktarına sahip olduğu biliniyor. Daha fazla protein alma arayışındaysanız, dondurucunuzda bir paket dondurulmuş bezelye bulundurun ve ihtiyacınız olduğunda hemen bir bezelye yemeği yapın.

Mısır

Mısır, özellikle tatlı mısır kan basıncı kontrolü için önemli olan ve kalp sağlığını iyileştirebilecek iyi bir B6 vitamini ve potasyum kaynağıdır. Bu yüzden düzenli mısır tüketimi sizin için iyi bir protein kaynağı olabilir.

Enginar

Enginar genel olarak özellikle iyi bir folat ve antioksidan kaynağıdır ve sebzeler, dost bağırsak bakterilerinin çoğalmasına yardımcı olabilir. Bu da bazı bağırsak kanseri riskinizi azaltabilir ve kabızlığı ve ishali hafifletebilir.

Brüksel Lahanası

Brüksel lahanası en güçlü kanser savaşçılarından biridir. Bunun nedeni, vücudun kanserle ilgili sistemlerinde önemli bir rol oynaması ve kanserle savaşmayı destekleyen besinler içermesidir. Pek çok kişi tarafından sevilmese de brüksel lahanası tüketmek iyi bir protein almak anlamına gelir.