Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tıbbi Çamur ile Ağrısız Yaşama Kavuşuyorlar

Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde uygulanan çamur tedavisi ile hastalar, kireçlenme, eklem rahatsızlığı, fıtık ve romatizma gibi hastalıklardan kaynaklı ağrılarına şifa buluyor. Tıbbi çamurun kalsiyum, sodyum, sülfat, klorür gibi zengin mineraller içerdiği ve ağrı kesici, iltihap önleyici, kas gevşetici ve esneklik kazandırıcı özelliklere sahip olduğu belirtiliyor. Hastaların deneyimlerine göre çamur tedavisi ağrıları azaltmada etkili oluyor.

Yayın Tarihi: 12.08.2023 23:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tıbbi Çamur ile Ağrısız Yaşama Kavuşuyorlar

Tıbbi çamur ile ağrısız yaşama kavuşuyorlar

Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde uygulanan çamur tedavisi ile hastalar, kireçlenme, eklem rahatsızlığı, fıtık ve romatizma gibi hastalıklardan kaynaklı ağrılarına şifa buluyor.

Hastaneye özel olarak Afyonkarahisar'dan getirilen 'peloid' adlı tıbbi çamur, boyun, bel fıtığı ile kireçlenme gibi rahatsızlıkları bulunan ve kas ağrısı çeken hastalara uygulanıyor.

Tıbbi çamurun faydaları

Çamurun kalsiyum, sodyum, sülfat, klorür gibi zengin mineraller içerdiğini ifade eden Fizyoterapist Müzeyyen Kaya, kremsi yapısı sayesinde deriden kolayca emilebildiğini söyledi. Yapılan çalışmalarda çamurun ağrı kesici, iltihap önleyici, kas gevşetici ve esneklik kazandırıcı özelliğinin görüldüğünün altını çizen Kaya, çamurun birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.

Hastaların deneyimleri

Bir süredir bel ve ayak ağrısı çeken hastalar, çamur tedavisi ile ağrılarından kurtulduklarını belirttiler. Fitnet Eser, çamur tedavisinin ilk seansında bile fayda gördüğünü söylerken, Mustafa Eser ise çamur tedavisi sayesinde dizlerindeki kireçlenmenin azaldığını ve ayaklarının daha rahat hareket ettiğini ifade etti.