Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tırnak Yeme Hastalığının Zararları ve Tedavisi

Tırnak yeme hastalığı, parmak, tırnak ve tırnak etrafındaki dokunun hasarlanmasına yol açabilir. Ayrıca ağız yaralanmaları, diş sorunları, cilt enfeksiyonları ve mantar oluşumu gibi zararları da vardır. Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak için tetikleyicileri belirlemek, alternatif davranışlar geliştirmek, tırnakları kısa tutmak ve destek almak önemlidir.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 12:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tırnak Yeme Hastalığının Zararları ve Tedavisi

Tırnak Yeme Hastalığı ve Zararları

Birçok kişide görülebilen tırnak yeme hastalığı nedeniyle parmaklarda, tırnaklarda ve tırnak etinde doku hasarı görülebilir. Tırnaklar çoğunlukla şekilsiz ve hasarlı durumdadır. Tırnak yeme alışkanlığı aynı zamanda ağız yaralanmalarına, diş sorunlarına yol açabilir.

Cilt enfeksiyonları ve mantar oluşumu gelişebilirken yedikleri tırnağı yutan kişiler, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına da yakalanabilir. Tırnak bölgesinde bulunan virüs ve mantarların ağız içi mukozası ile teması, ikincil enfeksiyonlara yakalanma ihtimalini artırır. Örneğin; tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerde siğil enfeksiyonuna sıkça rastlanır.

Tırnak Yeme Hastalığının Tedavisi

Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak için yapılabilecek bazı şeyler şunlardır:

  • Tetikleyicileri belirlemek ve onlardan kaçınmak
  • Alternatif bir davranış geliştirmek
  • Tırnaklarınızı kısa tutmak
  • Tırnaklarınıza oje sürmek
  • Tırnak yeme konusunda destek almak

Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak, zaman ve çaba gerektirebilir. Ancak, doğru yöntemlerle bu alışkanlıktan kurtulmak mümkündür.