Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzon'da İlk Organ Nakli Gerçekleştirildi

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tarihi bir an yaşandı, ilk organ nakli başarıyla yapıldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2025 17:46
Güncelleme Tarihi: 25.07.2025 17:46

Trabzon'da İlk Organ Nakli Gerçekleştirildi

Trabzon'da İlk Organ Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi'nde önemli bir başarıya imza atıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan sol böbreğin, altı yıldır diyaliz tedavisi gören bir hastaya nakledildiği belirtildi.

Vali Yıldırım'dan Teşekkür Mesajı

Trabzon'daki organ nakli merkezini ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım, operasyonda görev alan Doç. Dr. Aydın Aktaş, Opr. Dr. Coşkun Aydın ve Dr. Murat Altunok ile merkez ekibine teşekkürlerini iletti. Vali Yıldırım, organ naklinin sağlık açısından hayati bir önem taşıdığını vurguladı.

Organ Bağışının Önemi

Yıldırım, "Organ bağışı sayesinde yeniden sağlığına kavuşan hastamıza acil şifalar diliyorum. Aynı zamanda beyin ölümü sonrası organlarını bağışlayarak başka hayatlara umut olan kıymetli bağışçımıza ve ailesine minnetlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca, organ nakli yapılan hastanın hastaneden taburcu edildiği de belirtildi.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi'nde ilk organ nakli...

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi'nde ilk organ nakli gerçekleştirildi. Vali Aziz Yıldırım (sol 5), Organ ve Doku Nakli Merkezi'ni ziyaret etti.