Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği Başladı

Tunceli'deki kültürel etkinlikler 11 Eylül'e kadar devam edecek. Şenlikte konser, sinema ve tiyatro gibi birçok etkinlik yer alıyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2025 17:29
Güncelleme Tarihi: 05.09.2025 17:29

Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği Başladı

Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği Başladı

Tunceli, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği "Bir Anadolu Şenliği" ile kültürel zenginliğini yaşamaya devam ediyor. 11 Eylül tarihine dek Mameki Park'ta düzenlenecek olan bu şenlikte konserler, sinema gösterimleri, tiyatro performansları ile çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'nın Açıklamaları

Açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, şenliğin Tunceli'de 7 gün boyunca süreceğini belirtti. Çam, bu tür etkinliklerin bölge ekonomisine katkı sağladığını vurguladı. "Kültür, sanat, tarih ve medeniyetin gelecek kuşaklara aktarılması açısından bu etkinlikler büyük önem taşıyor" dedi.

Vali'nin Vurgusu

Şenlikte bir konuşma gerçekleştiren Vali ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl ise Tunceli'nin doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıktığını ifade etti. "Huzurun olduğu yerlerde ekonomi ve mutluluk artar, turizm, kültür ve sanat gelişir," açıklamasında bulundu.

Gastronomi Etkinliği

Konuşmaların ardından, Serdar Çam ve beraberindekiler Tunceli Müzesi'nde düzenlenen gastronomi etkinliğine katıldılar. Bu etkinlikle yerel lezzetler tanıtıldı ve şenliğin kültürel çeşitliliği pekiştirildi.

Tunceli'de konser, sinema, tiyatro ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yapılacağı "Bir Anadolu...

Tunceli'de konser, sinema, tiyatro ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yapılacağı "Bir Anadolu Şenliği" başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11 Eylül'e kadar Mameki Park'ta organize edilen şenlik için Munzur Doğa Sporları Kamp ve Konaklama Alanı'nda açılış programı düzenlendi. Programda, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam (sağda), konuşma yaptı.

Tunceli'de konser, sinema, tiyatro ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yapılacağı "Bir Anadolu...