Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Vücudu Çökerten Gıda: Rafine Şeker

Uzmanlar rafine şekerin vücuda birçok zarar verdiğini ve birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğunu belirtiyor. Rafine şekerin bulunduğu yiyecekler arasında sofra şekeri, hazır reçel ve marmelat, ekmek mayalamada, hazır içecekler, hazır dondurmalar, konserve gıdalar, soslar ve paketli ürünler bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Vücudu Çökerten Gıda: Rafine Şeker

Vücudu çökerten gıda ortaya çıktı

Her mutfakta bulunuyor. Zararlar saymakla bitmeyen ve adeta vücudu çökerten rafine şekerin her mutfakta olması korkuttu. Uzmanlar rafine şekerle ilgili uyarılarda bulundu. Sağlıksız beslenmenin birçok hastalığa sebep olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Rafine Şeker ve Zararları

Rafine şeker; Tip 2 diyabet, kalp rahatsızlığı, karaciğer bozukluğu, Alzheimer rahatsızlığı, depresyon, kaygı ve sivilce ve kırışıklık gibi pek çok kronik rahatsızlıklara neden olduğu bildirildi. Rafine şeker aynı zamanda vitamin ve minerallerin vücut tarafından alınmasını azaltarak bağışıklık sistemini zayıflatır.

Rafine Şekerin Bulunduğu Yiyecekler

Rafine şekeri en çok sofra şekeri, hazır reçel ve marmelat, ekmek mayalamada, hazır içecekler, hazır dondurmalar, konserve gıdalar, soslar ve paketli ürünler gibi yiyeceklerde bulabiliriz. Bebek mamalarında bile şeker olabiliyor. Bu yüzden gıda paketlerinin içindekiler kısmını iyi incelemek lazım.

Rafine Şekerin Zararları

Rafine şekerin tüketilmesi tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı, akne, kırışıklıklar, obezite, karaciğer yağlanması, hücrelerin yaşlanması, kanser, sivilce ve diyabet gibi birçok soruna yol açabilir.