Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

WhatsApp, Güvenlik Önlemlerini Artırmak İçin Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp, kullanıcıların hesap güvenliğini artırmak için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Yakında e-posta adresi kullanımı ve geçiş anahtarı özelliği eklenecek. Geçiş anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan bir güvenlik kodu görevi görür. Bu özellik sayesinde kullanıcılar güvenli oturum açabilir ve parola sorunu ortadan kalkar.

Yayın Tarihi: 13.08.2023 08:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

WhatsApp, Güvenlik Önlemlerini Artırmak İçin Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp kullanıcıları için güvenlik önlemlerini artırmayı amaçlayan yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Bu özelliklerden ilki kullanıcıların hesap güvenliğini daha da artırmak için e-posta adresi kullanımı olacak. Şu anda WhatsApp'a giriş yapmak için telefon numarasına gönderilecek olan 6 haneli SMS doğrulama kodunu girmek yeterli olsa da bu yöntem kullanıcıların hesaplarını yetkisiz erişimlerden korumak için yeterli değildi. Yakında ekstra bir güvenlik katmanı olarak WhatsApp'a e-posta adresi eklenebilecek.

Şirket kullanıcıların hesaplarını daha güvenli hale getirmenin yeni yollarını da araştırıyor. Android için en son WhatsApp Beta güncellemesiyle birlikte platforma "geçiş anahtarı" desteği eklenecek. Geçiş anahtarı özelliği ilk olarak Apple tarafından iOS 16 ve macOS Ventura ile birlikte iPhone, iPad ve Mac'lerde kullanıma sunulmuştu. Google da Android kullanıcılarına ekstra koruma sağlamak adına bu sistemi hayata geçirdiğini açıklamıştı.

Geçiş Anahtarı Nedir?

Geçiş anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan kısa bir sayı veya karakter dizisidir ve yalnızca onaylı cihazların kimliğinin doğrulanabilmesini sağlamak için bir tür güvenlik kodu görevi görür. Google Şifre Yöneticisi'nde güvenli bir şekilde saklandığından geçiş anahtarını hatırlamanıza gerek de olmaz.

WhatsApp'ın gelecekteki güncellemesi için planlanan geçiş anahtarı özelliği kullanıcıların güvenli oturum açmasını sağlar. Parola, anahtar, parmak izi veya ekran kilidi gibi yöntemlerle kimliğinizi doğrulayarak ek güvenlik sunar. Ayrıca Google Şifre Yöneticisi'nde güvenli bir şekilde saklanarak hem kullanıcıların erişimini kolaylaştırır hem de yetkisiz erişime karşı hesabınızı korur.

Geçiş anahtarını destekleyen bir uygulamaya giriş yaparken geleneksel yöntemlerde olduğu gibi parola belirlemenize gerek kalmaz. Sadece telefonunuzun yüz tanıma, parmak izi veya desen gibi kilit açma yöntemlerini kullanabilirsiniz. Böylece "parolamı unuttum" derdi de ortadan kalkmış olur. Parola özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulması bekleniyor.