Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yumurtanın Üzerindeki Sayılar ve Kalite

Yumurta alırken dikkat edilmesi gerekenler ve üzerindeki numaraların anlamları

Yayın Tarihi: 12.10.2023 23:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yumurtanın Üzerindeki Sayılar ve Kalite

Yumurtanın Üzerindeki Numaralar Ne Anlatıyor?

Her yumurtanın üzerinde kod yazdığını görmüşsünüzdür. Bu kodlar, yumurtanın kalitesi hakkında bilgi veriyor. Eğer yumurtanın üzerinde 3 yazıyorsa bu yumurtaların pek sağlıklı olduğu söylenemez. Çünkü 3 numaralı yumurtalar, kafes tavuğudur. Yani bu yumurtalara çiftlikte fabrikasyon usulüyle olur. Bu tavukların çoğu ne yazık ki katkı maddeli yemlerle beslenir. Bu durum da sağlığımızı tehlikeye atar. En sağlıklı yumurtalar 0 ve 1 kodlu olanlardır. Kodu 0 olan yumurtalar tamamen organiktir. 1 ise gezen tavuk yumurtasıdır. Bu da en sağlıklı kabul edilen yumurtalardandır.

Yumurtanın Faydaları

Yumurta, sağlığımız için pek çok fayda sunan şifalı besinlerin en başında gelir. Yumurta; protein ve kalsiyum açısından en zengin besinlerden biridir. Yumurta, kas yapısını güçlendirir, tokluk hissi verir, hafızayı güçlendirerek beyni korur. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez.

Yumurtayı Doğru Almak ve Muhafaza Etmek

Yumurtanın sağlıksız ve kalitesiz olduğunu gösteren basit bir yöntem mevcuttur. Bu yöntemi aklınızın bir köşesine mutlaka not edin! İşte yumurta alırken dikkat etmeniz gereken o unsur… Piyasada ise en çok 2 numaralı yumurtalar mevcuttur. Bunlar kümes tavuğu yumurtasıdır. Ancak 0 ve 1 kadar sağlıklı değillerdir. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise yumurtaları asla yıkamamak ve kutusuyla buzdolabına koymaktır. Yumurtaların son kullanma tarihine bakmayı da unutmayın!