Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aboubakar, Derelioğlu'nun Avrupa Gol Rekoruna Göz Koydu

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, eski futbolcu Oktay Derelioğlu'nun 25 yıldır kırılamayan Avrupa rekorunu egale etmek için mücadele ediyor. Aboubakar, 1 gol daha atması halinde Derelioğlu'nun 14 golle en golcü oyuncu unvanını egale edecek. Aboubakar ayrıca Norveç'te attığı gollerle Derelioğlu'nun rekorunu kırma şansına sahip.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 22:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aboubakar, Derelioğlu'nun Avrupa Gol Rekoruna Göz Koydu

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, gözünü 25 yıllık rekora dikti.

Bu sezon attığı gollerle siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasına yükselmesinde önemli pay sahibi olan Aboubakar, 1 gol sevinci daha yaşaması halinde 14 golle Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu olan eski futbolcu Oktay Derelioğlu'nun rekorunu egale edecek.

REKOR NORVEÇ'TE KIRILMIŞTI

Kartal'da birçok farklı isim Avrupa kupalarında gol atarken Oktay Derelioğlu'nun 25 yıllık bu rekorunu yakalama veya kırma başarısı gösterememişti. Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ın 5 Kasım 1998'de Norveç'in Valerenga ile yaptığı karşılaşmada attığı gollerle siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki toplam gol sayısını 14'e çıkarmıştı. Bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir performans sergileyen Aboubakar, Bodo/Glimt maçında goller bulması halinde bir başka Norveç ekibi karşısında Oktay Derelioğlu'nun rekorunu kıracak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA GOLCÜSÜ

Beşiktaş'ın bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarında oynadığı 6 maçta 5 gol atan Kamerunlu golcü, Club Brugge ile oynanan karşılaşmada rakip fileleri havalandıramasa da Lugano karşısında iki kez gol sevinci yaşayarak bir başka rekorun sahibi oldu. Aboubakar, bu gollerle Beşiktaş adına Avrupa kupalarında en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını elde etti.

CENK DE REKOR İSTİYOR

Siyah-beyazlı ekipte, Oktay Derelioğlu'nun rekorunu kırmak için forma bekleyen bir başka isim ise Cenk Tosun. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 12 golü bulunan Cenk Tosun, maçta forma giymesi ve gol ya da goller atması halinde Oktay Derelioğlu'nu geçme başarısı gösterecek.