
Avrupa Üniversitelerarası 7'li Ragbi Şampiyonası Başladı
Avrupa Üniversite Sporları Birliği'nin (EUSA) düzenlediği Avrupa Üniversitelerarası 7'li Ragbi Şampiyonası, Ankara'da başladı. Şampiyona, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Bilkent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
Açılış Töreni ODTÜ'de Yapıldı
Açılış töreni ODTÜ Devrim Stadyumu'nda düzenlendi. Törene katılan isimler arasında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, EUSA İcra Komitesi Üyesi Agita Abele ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Yönal yer aldı.
Konuşmalarda Vurgu Yapıldı
Prof. Dr. Yozgatlıgil, "Şampiyonaya ev sahipliği yapmak hem bir sorumluluk hem de gerçek bir gurur kaynağı." şeklinde konuşarak, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın değerini vurguladı.
Prof. Dr. Aydoğan da, "Turnuvanın nefes kesici anlar ve kalıcı bağlantılar ile dolu unutulmaz bir deneyim olmasını umuyorum." diyerek dostluk ve saygının önemine dikkat çekti.
EUSA ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun Desteği
EUSA İcra Komitesi Üyesi Abele, organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Sonuçta sadece bir takım şampiyon olacak olsa da hepimiz, dost olarak Avrupa Üniversitelerarası 7'li Ragbi Şampiyonası mirasının bir parçası olmaktan gurur duyan sportmenlik elçileri olarak bir araya gelmeliyiz." dedi.
Şampiyonaya toplamda 6 ülkeden 15 takım katılıyor; bunlardan 10'u erkek, 5'i kadın takımlarıdır. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Yönal, konuşmacılara hediyeler takdim ettikten sonra organizasyonun resmi açılışı gerçekleştirildi.
Şampiyonanın Sona Erişi
Şampiyona, 24 Temmuz Perşembe günü Bilkent Üniversitesi'nde yapılacak madalya töreniyle sona erecek.
Avrupa Üniversite Sporları Birliği'nin (EUSA) düzenlediği Avrupa Üniversitelerarası 7'li Ragbi Şampiyonası, Ankara'da başladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Bilkent Üniversitesi'nin ev sahipliğindeki şampiyonanın açılış töreni, ODTÜ Devrim Stadyumu'nda düzenlendi. Şampiyonaya, 6 ülkeden 10'u erkek 5'i kadın takımları olmak üzere toplam 15 takım katılıyor.
Avrupa Üniversite Sporları Birliği'nin (EUSA) düzenlediği Avrupa Üniversitelerarası 7'li Ragbi Şampiyonası, Ankara'da başladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Bilkent Üniversitesi'nin ev sahipliğindeki şampiyonanın açılış töreni, ODTÜ Devrim Stadyumu'nda düzenlendi. Şampiyonaya, 6 ülkeden 10'u erkek 5'i kadın takımları olmak üzere toplam 15 takım katılıyor.