Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ballon d'Or Ödül Töreni Ne Zaman, Hangi Kanalda? Adaylar ve Favoriler

FIFA'nın düzenlediği Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü olan Ballon d'Or ödül töreni yaklaşıyor. Tivibu Spor 1 ve Tivibu Spor YouTube kanalından yayınlanacak olan törende bu yılın en iyi futbolcusu seçilecek. Adaylar arasında Lionel Messi ve Karim Benzema gibi önemli isimler yer alıyor.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 04:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ballon d'Or Ödül Töreni Ne Zaman, Hangi Kanalda? Adaylar ve Favoriler

Futbolseverler dikkat! Tüm dünyada heyecanla beklenen o gün geldi.

Ballon d'Or ödül töreni önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleşecek. Son Ballon d'Or kazananı, Şampiyonlar Ligi ve La Liga kupalarını müzesine götüren Real Madrid'in Fransız forveti Karim Benzema bu yıl da adaylar arasında yer alırken, Arjantinli yıldız Lionel Messi bir yıl aranın ardından listede yeniden yer aldı. Futbol tutkunları şimdi merakla 'Ballon d'Or ödül adayları kimler, kim kazanacak?' sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar.

BALLON D'OR ÖDÜL TÖRENİ NE ZAMAN HANGİ KANALDA?

Tivibu, futbol tutkunlarının merakla beklediği Ballon d'Or ödül töreni heyecanını ekranlara getiriyor. Avrupa'nın en iyi futbolcusunun belli olacağı dev ödül töreni, 30 Ekim Pazartesi akşamı saat 22.45'te Tivibu Spor 1'de sporseverlerle buluşuyor. Büyük tören ayrıca Tivibu Spor YouTube kanalından da şifresiz yayınlanıyor.

OYLAMA NASIL OLUYOR?

FIFA'nın düzenlediği Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü olarak bilinen organizasyonda bir önceki senenin en iyi futbolcusu seçiliyor. Avrupa'nın en iyi futbolcusu, dünyanın her yerinden antrenörlerin ve uluslararası takım kaptanlarının yanı sıra gazetecilerin de kullandığı oylarla belirleniyor.

RONALDO ADAY DEĞİL!

Lionel Messi'nin yer aldığı listede Cristiano Ronaldo 18 yıl aradan sonra kendisine yer bulamadı. 30 kişilik listede Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Bayern Münih'in yeni yıldızı Kim Min-jae de kendisine yer buldu.

Adaylar:

André Onana (Kamerun, Inter Milan / Manchester United), Bernardo Silva (Portekiz, Manchester City), Bukayo Saka (İngiltere, Arsenal), Emiliano Martinez (Arjantin, Aston Villa), Erling Haaland (Norveç, Manchester City), Karim Benzema (Fransa, Real Madrid / Al-Ittihad), Jamal Musiala (Almanya, Bayern Münih), Kim Min-jae (Güney Kore, Napoli / Bayern Münih), Kylian Mbappe (Fransa, Paris-SG), Lautaro Martinez (Arjantin, Inter Milan), Lionel Messi (Arjantin, Paris-SG / Inter Miami), Luka Modric (Hırvatistan, Real Madrid), Martin degaard (Norveç, Arsenal), Mohamed Salah (Mısır, Liverpool), Randal Kolo Muani (Fransa, Eintracht Frankfurt - Paris-SG), Robert Lewandowski (Polonya, FC Barcelona), Rodri (İspanya, Manchester City), Victor Osimhen (Nijerya, Napoli), Vinicius J.r (Brezilya, Real Madrid), Yassine Bounou (Fas, Sevilla FC / Al-Hilal), Khvicha Kvaratskhelia (Gürcistan, Napoli), Harry Kane (İngiltere, Tottenham/Bayern Münih), Josko Gvardiol (Hırvatistan, RB Leipzig / Manchester City), Antoine Griezmann (Fransa, Atlético de Madrid), Ruben Dias (Portekiz, Manchester City), İlkay Gündoğan (Almanya, Manchester City / FC Barcelona), Kevin De Bruyne (Belçika, Manchester City), Jude Bellingham(İngiltere, Borussia Dortmund / Real Madrid), Nicolo Barella (İtalya, Inter Milan), Julian Alvarez (Arjantin, Manchester City)