Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ın genç yeteneği Yakup Arda Kılıç, Gaziantep FK maçında forma giydi

Beşiktaş'ın genç yeteneği Yakup Arda Kılıç, Gaziantep FK maçında forma giydi. Kılıç'ın yetenekleri ve Beşiktaş'ın altyapı hedefleri hakkında bilgi verildi.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 16:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş'ın genç yeteneği Yakup Arda Kılıç, Gaziantep FK maçında forma giydi

Beşiktaş'ın genç yeteneği Yakup Arda Kılıç, Gaziantep FK maçında forma giydi

Beşiktaş, Gaziantep FK'yı 2-0 yenerken Rachid Ghezzal'in sakatlanmasının ardından oyuna giren Yakup Arda Kılıç, kariyerinde bir ilki yaşadı. İlk kez Bodo/Glimt maçında kadroya giren 2005 doğumlu futbolcu, Gaziantep FK karşısında ise ilk kez Beşiktaş formasını giyme şansını buldu. 60 dakika sahada kalan Yakup Arda, taraftarları da heyecanlandırdı.

Teknik sorumlu Burak Yılmaz, maçından ardından U19 takımının hocası Serdar Topraktepe ve diğer altyapı hocalarına teşekkür ederken Beşiktaş'ımızın geleceği olan çocuklarımıza gözü gibi bakıp her konuda üzerlerine titreyen ve A Takım seviyesine çıkmaları için elinden geleni yapıp deneyimlerini aktaran tüm akademi antrenörlerimize ve U19 takımı sorumlusu Serdar Topraktepe hocam ile ekibine teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.

Yakup Arda Kılıç'ın yetenekleri

Yakup Arda Kılıç, iki kanatta da oynayabilen hızlı bir futbolcu olarak dikkat çekiyor. U19 takımında 5 maçta 5 gol atan genç oyuncu, kanatlarda oynamasına rağmen golcü bir özelliğe sahip. Beşiktaş'ın U19 Takımı'nın hocası Serdar Topraktepe, Yakup Arda Kılıç'ın hızlı koşuları ve golcü yeteneği hakkında olumlu sözler sarf etti.

Beşiktaş'ın altyapı hedefleri

Beşiktaş'ın U19 takımı, galibiyet odaklı oyun oynamak yerine oyuncularını A takıma yetiştirmek için çalışıyor. Her sene en az iki oyuncusunu A takıma yükseltmeyi hedefleyen Beşiktaş Akademi, genç oyuncuların gelişimine önem veriyor. Altyapı hocaları arasında koordinasyon sağlanarak oyuncuların hızlı bir şekilde A takıma alışması sağlanıyor.

Beşiktaş'ın altyapı başarıları

Beşiktaş Akademi olarak, A takıma ne kadar çok oyuncu verilirse o kadar başarılı olduklarını düşünüyorlar. Galibiyet odaklı oyun yerine doğru futbolu oynatmayı ve oyuncuların gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyorlar. Altyapıdan çıkan oyuncuların zamanında A takımda forma şansı bulması gerektiğini vurguluyorlar.