Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ta Savunma Krizi: Necip Uysal Stopere Döndü

Beşiktaş'ta savunma bölgesinde yaşanan sakatlık krizi, takımı zor bir durumda bırakmaktadır. Genç stoperlerin sakatlıkları ve diğer savunma oyuncularının form durumları, teknik heyeti endişelendirmektedir. Bu kriz ortamında tek çözüm olarak Necip Uysal'ın stopere dönmesi düşünülmektedir. Necip Uysal, geçmişte stoper olarak başarılı performanslar sergilemiştir ve takımın jokeri olarak görev yapmaktadır. Beşiktaş'ın sakatlık sorunları özellikle Ekim ayında artış göstermiştir.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 17:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş'ta Savunma Krizi: Necip Uysal Stopere Döndü

Savunma Krizi Beşiktaş'ı Zorluyor

Son dönemde gelen saha içi sonuçlarıyla taraftarlarını üzen Beşiktaş'ta, savunma bölgesindeki sakatlar kervanına yeni isimler de eklendi ve elde stoperde oynayabilecek tek isim olarak takımın jokeri olan Necip Uysal kaldı. Siyah-beyazlılar seçim gündemini yoğun bir şekilde yaşarken saha içi sonuçlar da can sıkıyor. Teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın takımı bu kriz ortamından nasıl çıkaracağı merak edilirken, özellikle savunma ciddi problemler yaşanıyor.

Necip Uysal Tek Çözüm Olabilir

Fotomaç'ın derlediği habere göre siyah-beyazlılar genç stoperler Tayyip Talha Sanuç ve Emrecan Uzunhan'dan uzun süredir yararlanamıyor. Bu isimlerin dışında savunmada görev yapan Eric Bailly ve Daniel Amartey'in de sakatlıkları sıkıntı yaratırken, son olarak Bodo/ Glimt maçında Omar Colley'in de sakatlanması teknik heyeti adeta şok etti. Mevcut kadroda elinde asıl mevkii stoper olan bir oyuncu kalmayan Burak Yılmaz'ın, Necip Uysal'ı yeniden savunmanın göbeğine çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Necip Uysal'ın Performansı

Beşiktaş'ın jokeri Necip Uysal, bu sezon 6'sı Trendyol Süper Lig, 6'si ise UEFA Konferans ligi olmak üzere toplam 12 resmi maçta forma giydi. Bu maçların 9'undu ilk 11'de sahaya çıkan 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, yarın oynanacak G.Antep karşılaşmasında da başlama düdüğüyle birlikte sahada olacak. Necip, Beşiktaş formasıyla bugüne kadar 429 maçta oynarken; 6 gol attı, 17 de asist yaptı.

Sakatlık Problemleri Ekim Ayında Arttı

Beşiktaşlı futbolcuların fiziksel açıdan yaşadığı problemler son dönemde net bir şekilde ortaya çıkarken, üst üste gelen sakatlıklar da dikkat çekti. Beşiktaş'ın kondisyon yüklemesi ve fiziksel antrenmanlar eksik kaldığı görülürken, sadece ekim ayında yaşanan sakatlıklar bile bunun göstergesi. Colley ve Masuaku'nun sakatlığı sonrası Beşiktaş'ta Ekim ayında yaşanan sakatlık sayısı 7'ye yükseldi.