Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bulaşıkları Makineye Koymadan Önce Suya Tutmayın

Bulaşıkları makineye koymadan önce suya tutmak, bulaşık deterjanının etkisini azaltır ve temizleme verimini düşürür. Ayrıca su ve zaman tasarrufunu engeller.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 13:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bulaşıkları Makineye Koymadan Önce Suya Tutmayın

Bulaşıkları Makineye Koymadan Önce Suya Tutmayın

Bulaşık makinesine kirlileri atmadan önce genelde ufak bir yıkama operasyonu yapıp ondan sonra makineye koyarız. Ancak bu bilgiden sonra artık asla böyle yapmayacaksınız. Bulaşıkları makineye koymadan önce yıkayıp ondan sonra koyan birçok insan var. Ancak bu işlem yanlış ve zararlı. O yüzden bulaşıkları makineye koymadan önce asla sudan geçirmeyin. Neden mi? İşte bulaşıkları makineye dizmeden önce sudan geçirmenizi önleyecek o neden...

BULAŞIK MAKİNESİNE KİRLİLERİ KOYARKEN DİKKAT

Bulaşık makinesine bulaşıkları koymadan önce sudan geçirmek yapacağınız en büyük yanlışlardan biri olur. Bu işlemi yaparak, kullanılan bulaşık deterjanının etkisini yitirmesine neden olursunuz. Bulaşık deterjanları, yemek kalıntılarını gidermede etkindir. Ancak bulaşık deterjanı, temizlemek için tabaklara yapışan kirleri bulamaz ve bu da hem deterjanın ziyan olmasına hem de yıkamanın verimsiz olmasına neden olur. Ayrıca bulaşık makinesinin sağladığı su ve zaman tasarrufunu da engellemiş oluyorsunuz.