Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Ödül Töreni
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın ödül töreni Fişekhane'de gerçekleşti. Organizasyon, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü'nün organizasyonu ve DHL Express Türkiye'nin ana sponsorluğunda yapıldı.
Şampiyon ve Dereceye Giren Takımlar
Yarışların şampiyonu Oğuz Ayan'ın yönetimindeki Angels of CMB Holding oldu. İkinci sırayı Yusuf Tunç'un ekibi Samsun Yelken alırken, Beymen Club Sailing Team üçüncülüğü elde etti. ORC Club kategorisinde ise birinciliği Engin Özden yönetimindeki Unilever Sailing Team kazandı.
Ödül Törenine Katılanlar
Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, İstanbul Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ve İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu katıldı. Yemlihaoğlu, katılımcılara hitaben önemli açıklamalarda bulundu.
Yemlihaoğlu'ndan Açıklamalar
Yemlihaoğlu, "Tarihte hiç yapılmamış rotaları organizasyona ekledik ve bu zorlu mücadelelerin geride kaldığını ifade etti. 2026 yılında da yenilikler planladıklarını vurguladı. "Yelken branşında olimpiyat madalyamız yok. Bu tür organizasyonlar, sporcuların denizde daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Biz de buradan daha fazla pay almak istiyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül alan sporcular için gönderdiği mesajda, "Bu organizasyonla Türkiye'nin yelken sporunun gelişimine katkı sağladığımızı görüyoruz. Dereceye giren takımları ve emeği geçen tüm kuruluşları tebrik ediyorum," ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla, İstanbul Valiliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğinde, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın ödül töreni Fişekhane'de yapıldı. Yarışın şampiyonu Oğuz Ayan yönetimindeki Angels of CMB Holding oldu.