Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DenizBank, Selçuk İnan ve Emre Çolak ile Mert Çetin Hakkında Şikayetçi Oldu

DenizBank, Selçuk İnan ve Emre Çolak ile Galatasaray Kulübünün eski tercümanı Mert Çetin hakkında suç duyurusunda bulundu. Banka, futbolcuların tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı yaptığı iddiasında bulundu.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 14:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

DenizBank, Selçuk İnan ve Emre Çolak ile Mert Çetin Hakkında Şikayetçi Oldu

DenizBank, dolandırılan futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak ile Galatasaray Kulübünün eski tercümanı Mert Çetin hakkında şikayetçi oldu.

Banka müdiresi Seçil Erzan tarafından dolandırılan futbol dünyasının ünlü isimleriyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. DenizBank, eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak ile eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında “tefecilik”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “vergi kaçakçılığı” yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı yapılan suç duyurularında, şikayet edilen isimlerin avukatı Rezan Epözdemir’in dilekçesinde geçen “Tüm süreç boyunca parasını ve fon getirisi talep eden müştekiler, şüpheli Seçil Erzan’ın müştekilerden (ve diğer kişilerden) almış olduğu meblağları bankanın sözde fonuna yatırmayarak kendi uhdesinde tuttuğu Nisan ayı başında öğrenmiştir” beyanı için tefecilik faaliyetine işaret edildi. İnan’ın evinde ve işyerinde “tefecilik ilişkisiyle ilgili başka evrak araştırması için” arama yapılmasını isteyen banka, eski futbolcunun gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu iddia ediyor. Suç duyurusunda bulunulan bir diğer futbolcu Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak’la birlikte hareket ettiği Emrah Çolak’ın Emre Çolak’ın işlediği suçlara yardım ettiği iddia edildi. Bir diğer suçlanan Galatasaray Kulübünün eski tercümanı Musa Mert Çetin’in ise Erzan ile “bankacılık dışı özel para ilişkisinde” bulunduğu iddia edildi. Şube müdürü Seçil Erzan’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 216 yıla kadar hapsi isteniyor. Altı şüphelinin de üç yıldan 65 yıla kadar hapsi isteniyor.