
Elmira Yasin: Olimpiyat Hedefiyle Çalışıyor
Erzincan'da yaşayan 19 yaşındaki Ahıska Türkü milli güreşçi Elmira Yasin, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme amacıyla sıkı bir antrenman programı yürütüyor.
Bir Destan Yazma Arzusu
Sovyetler tarafından 1944 yılında Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden sürgün edilip, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifiyle Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Elmira, güreşe Elvira Kamaloğlu gibi başarılı bir milli sporcuyu örnek alarak başladı. Annesi başta karşı çıkmasına rağmen, antrenörü Habip Halepli'nin ikna çabaları sonucunda 2017’de güreş hayatına adım attı.
Önemli Başarılar
Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nde çalışmalarını sürdüren Elmira, farklı yaş kategorilerinde birçok başarıya imza attı. En son İtalya'nın Caorle kentinde düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
Olimpiyat Hedefi ve Eğitim
Elmira, 2028 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hedefini vurgulayarak, "Asıl hedefim, Olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak. İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum,” dedi.
Ailesinin Destekleyici Rolü
Elmira'nın annesi Yosma Yasin, başlangıçta güreş yapmasına karşı geldiklerini ancak kızının başarısına tanık olduktan sonra destek vermeye başladıklarını belirtti. Elmira’nın başarıları, ailesinin güreşe olan bakış açısını değiştirdi.
Antrenörün Güveni
Habip Halepli, Elmira’nın yeteneğini erken dönemde fark ettiğini ve onu her anlamda desteklemeye devam ettiğini ifade etti. "Olimpiyat madalyası için çalışıyoruz. Arkadaşlarıyla birlikte Erzincan'a bu başarıyı getirmek için büyük bir azimle ilerliyoruz," şeklinde konuştu.
Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkü milli güreşçi Elmira Yasin, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hedefiyle yoğun çalışıyor.
Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkü milli güreşçi Elmira Yasin, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hedefiyle yoğun çalışıyor.