Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emin Müftüoğlu UCI Yönetim Kurulu'na Seçildi

Emin Müftüoğlu, UCI Yönetim Kurulu'na seçilerek Türkiye'yi uluslararası bisiklet arenasında temsil ediyor.

Yayın Tarihi: 25.09.2025 22:38
Güncelleme Tarihi: 25.09.2025 22:38

Emin Müftüoğlu UCI Yönetim Kurulu'na Seçildi

Emin Müftüoğlu UCI Yönetim Kurulu'na Seçildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Yönetim Kurulu'na seçildi. Bu tarihi başarı, Türkiye'nin bisiklet sporundaki etkinliğini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Rekor Katılımla Gerçekleşen Kongre

UCI'nin 194. kongresi, Ruanda'nın başkenti Kigali'de gerçekleştirildi. 136 ülke federasyonunun katılımıyla gerçekleşen kongrede, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame açılış konuşmasını yaptı.

Müftüoğlu’nun Seçim Başarısı

Yaklaşık 10 saat süren kongrenin ardından yapılan seçimde, Avrupa'dan 9 aday arasından 37 oy alarak UCI Yönetim Kurulu'na seçilen Emin Müftüoğlu, bu görevde ikinci kez yer alarak bisikletin uluslararası yönetiminde söz sahibi olma fırsatı elde etti.

Destekleyen İsimler

Kigali'de düzenlenen kongrede Müftüoğlu'na Türkiye delegasyonu olarak Asbaşkan Metin Cengiz, Denetleme Kurulu Üyesi Hayri Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Federasyon Projeler Koordinatörü Pınar Arpınar Avşar destek verdi.

Müftüoğlu'nun Açıklamaları

Müftüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, Türkiye ve Türk bisikleti adına gurur duyduğum bir gün. Türkiye'de bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için yürüttüğümüz çalışmalar artık uluslararası platformda karşılık buluyor. UCI Yönetim Kurulu'nda ikinci kez yer almak, ülkemizin global bisiklet vizyonunu daha da güçlendirmemize imkan tanıyacak. Bu görev, genç sporcularımıza örnek olacak ve onların uluslararası arenada kendilerini geliştirmeleri için yeni fırsatlar yaratacak. Avrupa'dan seçilen diğer temsilcilerle birlikte, sporumuzun geleceğini şekillendirecek stratejik kararlar alacağız. Türkiye'nin bisiklet altyapısını, spor turizmini ve kültürel değerlerini dünyaya tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz," diye belirtti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Ruanda'nın başkenti Kigali'de...

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Ruanda'nın başkenti Kigali'de gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) 194. kongresinde UCI Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.