
Uluslararası "Run to Stars-Yüksek İrtifa Koşusu" Etkinliği
Erzurum'un en güzel doğal manzaralarına sahip olan Palandöken Dağı'nda, 4 farklı ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılacağı "Run to Stars-Yüksek İrtifa Koşusu" düzenleniyor. Bu organizasyon, Palandöken Kayak Merkezi'nde, yerel yönetim ve Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilecek.
Basın Toplantısı ve Katılımcılar
Yarışmanın tanıtım toplantısı, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dağcılık Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, şehrin son iki yılda birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını ve bu tür etkinliklerin şehrin tanıtımına katkı sunduğunu belirtti.
Sporun Gelişimi ve Katkıları
Çelik, "Erzurum, spor şehri olma yolunda büyük adımlar atıyor. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz koşuyu her yıl daha da geliştireceğiz. Yarış 3 etapta, 5, 23 ve 54 kilometre mesafelerde yapılacak ve zorlu tırmanışlar içerecek," dedi.
Belediye ve Federasyon Temsilcilerinin Açıklamaları
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, etkinliğin önemine vurgu yaparak, bunun geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu yarışmanın Erzurum'un spor kültürüne büyük katkılar sağlayacağını belirtti.
Dağcılık Federasyonu Dağ Koşusu Kurulu Temsilcisi Kemal Kukul, "İlk yılı olmasına rağmen bu denli güzel bir katılım beklenmediği için oldukça memnunuz," dedi. Ulaşım ve güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Kukul, bu tür organizasyonların yerel turizme büyük katkı sağladığını vurguladı.
Yarışmanın Detayları
Yarışma, yarın başlayarak iki gün sürecek. İlk gün heyecan dolu anların yaşanması bekleniyor. Sportif başarıların yanı sıra, bu organizasyon geçen yıllarda yapılan etkinliklerin bir devamı niteliğinde olacak.
Erzurum'un Palandöken Dağı'nda 4 ülkeden 200'ye yakın sporcunun katılımıyla 3 kategoride "Run to Stars-Yüksek İrtifa Koşusu" düzenlenecek. Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde valilik, büyükşehir belediyesi ve Dağcılık Federasyonu işbirliğinde yarın başlayacak Türkiye, Rusya, Ukrayna ile İran'dan sporcuların katılacağı koşuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.
Erzurum'un Palandöken Dağı'nda 4 ülkeden 200'ye yakın sporcunun katılımıyla 3 kategoride "Run to Stars-Yüksek İrtifa Koşusu" düzenlenecek. Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde valilik, büyükşehir belediyesi ve Dağcılık Federasyonu işbirliğinde yarın başlayacak Türkiye, Rusya, Ukrayna ile İran'dan sporcuların katılacağı koşuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.