
Fenerbahçe ve Galatasaray Transfer Savaşında
Süper Lig'de yaz transfer sezonu 15 Eylül'de noktalanıyor. Transfer sezonu bitmeden önce takımlar da eksiklerini kapatmak adına hızla çalışmalara devam ediyor. Takımını dünya yıldızlarıyla dolduran Fenerbahçe'de ise daha da hareketli günler yaşanıyor. Sarı lacivertlilerde Michy Batshuayi ve Crespo'nun önümüzdeki günlerde takımdan ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Crespo'nun takımdan ayrılmasının ardından ise kulübün kasasına en az 10 milyon euro gireceği tahmin ediliyor. Fenerbahçe buradan elde edeceği gelirin tamamını ise dünyaca ünlü bir 6 numara için harcamaya sıcak bakıyor.
PARTEY'İN DURUMUNU SORDULAR
Sarı lacivertli yöneticilerin Arsenal'in yıldız oyuncusu Partey'in son durumu için Arsenal ile temasa geçtiği haberi ise taraftarlarda büyük heyecan yarattı. Bilindiği üzere Partey'in adı, Süper Lig'in bir diğer devi Galatasaray ile de anılıyordu.
ŞU ANKİ DEĞERİ 35 MİLYON EURO
2020 yılında Atlético Madrid'den Arsenal'a transfer olan Partey için kulübüne 50 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti. Partey'in şu anki piyasa değeri ise 35 milyon euro ancak Arsenal'le sıkı bir pazarlık yapacak takımın bu transferi 18 milyon euro gibi rakamlara da bitirebileceği konuşuluyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray Transfer Savaşında
Yaz transfer döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray pek çok kez karşı karşıya geldi. İki ezeli takım arasında yaşanan transfer savaşları futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın talip olduğu o yıldızdan iki dev kulübe kötü haber geldi. O isim Leicester City formasını terleten önlibero Boubakary Soumare. Fenerbahçe ve Galatasaray, 24 yaşındaki Fransız oyuncu ile yakından ilgileniyordu. Son olarak ise İspanyol medyasından Mundo Deportivo futbolcuyla ilgili flaş gelişmeyi duyurdu. Sevilla'nın yıldız isim ile yaptığı görüşmelerde anlaşma sağladığı aktarıldı. Leicester City ile Sevilla arasında transferde sıkı bir pazarlık olduğu aktarıldı. Sevilla'nın bu transferi kiralık bitirmeyi amaçladığı, İngiliz ekibinin ise sözleşmeye sezon sonunda satın alma taahhüdü koymak istediği aktarıldı. Boubakary Soumare'nin ise İngiltere Championship'te forma giymek istemediği için takımdan ayrılmaya sıcak baktığı belirtildi. Yıldız isim geçtiğimiz sezon 29 resmi karşılaşmaya çıktı. PSG altyapısında yetişen Soumare, 2017 yılında bedelsiz olarak Lille'nin yolunu tuttu. Burada gösterdiği başarılı performansla 2021 yılında 20 milyon euro bonservisle Licester City'e geldi. Kulübüyle sözleşmesi 2026 yılında sona erecek yıldız ismin güncel piyasa değeri 20 milyon euro.