Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe'de Stoper Krizi: Samet Akaydin İçin Fiorentina Harekete Geçiyor

Avrupa kupaları ve Süper Lig'de yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe'de stoper krizi yaşanıyor. Samet Akaydin'in performansıyla dikkatleri üzerine çekmesiyle İtalyan ekibi Fiorentina'nın ilgisiyle karşılaştı.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 10:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fenerbahçe'de Stoper Krizi: Samet Akaydin İçin Fiorentina Harekete Geçiyor

Fenerbahçe'de Stoper Krizi

Avrupa kupaları ve Süper Lig'de yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe'de sıcak saatler yaşanıyor. Becao ve Djiku'nun sakatlıklarının ardından stoper krizi yaşayan sarı lacivertlilerde Samet Akaydin'in Trabzonspor maçında sahada olması bekleniyor.

Samet Akaydin'in Performansı

Montella'nın milli takımın başına geçmesiyle tekrar formasına kavuşan Samet Akaydin performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İtalyan çalıştırıcı uzun süredir oynamayan savunma oyuncusuna Hırvatistan ve Letonya maçlarında görev verdi. Montella tarafından A Milli Takım'a alınan ve performansıyla dikkat çeken Samet Akaydin İtalya'dan sürpriz talip çıktı.

Fiorentina'nın İlgisi

Serie A ekiplerinden Fiorentina'nın Samet Akaydin için harekete geçmeye hazırlanıyor. İtalyan ekibinin Montella'dan bilgi aldığı ve ocak ayına kadar tecrübeli stoperi takip edeceği belirtildi. Montella başarılı oyuncu için olumlu rapor sunduğu aktarıldı. Samet Akaydin 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor'da Montella ile birlikte çalışma fırsatı bulmuştu.

Sezon Başında Düşünülmüyordu

Milli stoper sezon başında İsmail Kartal'ın kadro planlamasında yer alamamıştı. Samet, Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'ndeki listede yer almadı. 29 yaşındaki savunma oyuncusu bu sezon Fenerbahçe formasıyla 6 maçta görev aldı. Samet'in Fenerbahçe ile 2026 yılına kadar kontratı devam ediyor. Milli stoper oyuncusunun güncel piyasa değeri ise 3.1 milyon Euro olarak gösteriliyor.